Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakanlıktaki ticaret il müdürleri toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Bankalara yönelik dün gerçekleştirilen siber saldırıların hatırlatılması üzerine Tüfenkci, şunları söyledi:

"Biz de böyle duyumlar aldık ama şu ana kadar Bilgi İşlem Dairesiyle konuştuğumuzda Bakanlığımıza yönelik sistematik bir siber saldırı olmadığını ifade ettiler. Dolayısıyla biz de diğer siber saldırılar karşısında kendi Bakanlığımızı da daha korunaklı hale getirme noktasında gerekli talimatı verdik. Saldırı olmadan gerekli tedbirler alınsın istedik. Türkiye bu saldırılar karşısında aciz duruma düşecek konumda değil. Gerekli araştırmalar yapılır, cevaplar verilir."

'Şikayetlerin önemli bir bölümü kredi kartları konusunda'

Kredi kartı aidatları ve dosya masrafları konusundaki çalışmalara ilişkin soruyu yanıtlarken Bakan Tüfenkci, şikayetlerin önemli bir bölümünün kredi kartları konusunda olduğunu anlattı.

Kredi kartlarının aidatsız olarak da daha önce sınıflandırıldığını anımsatan Tüfenkci, aidatı olmayan kartların taksitlendirme özelliği bulunmadığını, düzenlemeyle bunlara taksit özelliği eklenmesinin düşünüldüğünü bildirdi.

Türk mallarının Gazze'ye girişi
İsrail ile Türkiye arasında yürütülen görüşmelerin hatırlatılması üzerine Tüfenkci, "Şu anda anlaşma mevcut değil. Anlaşma şartları içerisinde Türk menşeli ürünlerin Gazze'ye ulaştırılması için İsrail'in barikat kurmaması, engelleme yapmaması için çalışma var. Eğer diğer şartlarda da anlaşma olursa Gazze'ye Türk ürünlerinin daha kolay girmesi sağlanacak" şeklinde konuştu.