Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya ekonomisindeki gelişmelerin geçici olduğunu belirterek, "Türkiye-Rusya ticari ilişkilerinin 100 milyar dolarlık bir seviyeye ulaşacağından eminiz" dedi.
Zeybekci, Tataristan-Türkiye Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Tataristan arasındaki ilişkilerin tarih boyunca önemli olduğunu söyledi. Türkiye’de yüzbinlerce Tatar'ın yaşadığını kaydeden Zeybekci, kendi ailesine de yaşadığı bölgede "Tatarlar" dendiğini dile getirdi.

Gelişen Türk-Tatar işbirliğinin, Rusya ile ilişkileri de güçlendirdiğini kaydeden Zeybekci, "Türkiye ve Rusya'nın yıllık 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi var. Bu hedefe ulaşmak için yoğun çaba harcıyoruz. Bu nedenle Rusya'nın her sektörüyle ve her bölgesi ile ticaretimizi geliştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

"Rusya'daki durum geçici"

Zeybekci, bu yılın ilk iki ayında Türkiye'nin, Rusya'ya ihracatının yüzde 35, ithalatının ise yüzde 22 gerilediğini bildirerek, "Rusya'daki gelişmelerin geçici olduğuna inanıyoruz, Türkiye-Rusya ticari ilişkilerinin 100 milyar dolarlık bir seviyeye ulaşacağından eminiz" değerlendirmesinde bulundu.