Bu sene 11’incisi düzenlenen “EİF - Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı” enerji sektörü üst düzey şirket yöneticilerini, karar alıcıları, enerji sektörü kanaat önderlerini, sivil toplum kuruluşları yöneticilerini, akademisyenleri ve düzenleyici kuruluşları bir araya getirdi. Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Kablo, enerji sektörünün en büyük fuarlarından biri olan “EİF - Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda” ürün ve teknolojilerini tanıttı. Fuar kapsamında oluşturulan Solar Cadde üzerindeki standında, müşterileriyle birebir görüşme fırsatı yakaladı. Fuar’da “Dikkat! Her Solar Kablo Aynı Değildir…” girişimi üzerinde duran Prysmian Kablo CEO’su Erkan Aydoğdu, sektörün üst düzey yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Prysmian Kablo Endüstriyel Kablolar Satış Direktörü Mert Erden de katılımcılara deneyimlerini aktardı.

Türkiye’nin yerli enerji politikalarında aktif rol alıyoruz Fuarların sektörü daha ileriye taşımak adına çok önemli olduğunu belirten Prysmian Kablo CEO’su Erkan Aydoğdu “Prysmian Kablo olarak, önemli projelere verdiğimiz destek ile ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yine aynı çerçevede yenilenebilir enerjinin, Türkiye’de çok daha iyi bir noktaya gelmesi amacıyla, sektörü ileri seviyelere taşıyan adımlarımızı sürdürüyoruz. Kaliteli ürün seçiminin öneminin güneş enerjisi sektörünün geleceği için ne kadar kritik olduğunun bilincindeyiz. Prysmian Group'un kablo sektöründe 140 yıla dayanan tecrübesi ve Ar-Ge çalışmalarının bir sonucu olarak, özel olarak tasarladığı solar kabloların yatırımcılara sunduğu avantajları, katılımcılar ile paylaşmış olmaktan mutluyuz” dedi. Prysmian Kablo Endüstriyel Satışlar Direktörü Mert Erden ise, fuarda sergiledikleri yüksek performanslı Solar (PV) kabloların teknik yapısı hakkında şunları söyledi: “‘Dikkat’ Her Solar Kablo Aynı Değildir…’ girişimimiz kapsamında sektöre sunduğumuz Prysmian Performans Testi ile, kablolar konusundaki bilgi birikimimizi güneş enerjisi sektörüyle paylaşmaya devam ediyoruz.

EN normlarına göre ürettiğimiz solar kablolarımızla, Almanya’nın test ve belgelendirme kuruluşu VDE’nin uygunluğu ile de sertifikalandırılan tek marka olarak emniyet, güven ve performans sağlamayı sürdürüyoruz. Prysmian Kablo olarak bu fuarda, bir kez daha 2015 yılında sektöre duyurduğumuz "Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir..." girişimini sektörümüzle paylaşma fırsatı bulduk” dedi.