Suudi Arabistan Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanı Ali Al-Naimi, dün yaptığı açıklamada üretimi kesme tartışmalarıyla zaman kaybetmeye gerek olmadığını, petrol üretimini kısmayacaklarını söyledi.
İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene de Suudi Arabistan ve Rusya'ya tepki göstererek, "Onlar üretimi 10 milyon varilde tutacak, biz ise 1 milyon varilde. Bu çok komik bir şaka" ifadelerini kullandı.
Brent türü ham petrolün varil fiyatı, açıklamaların ardından sert bir şekilde düşüşe geçti ve 35 dolar seviyelerinden yüzde 4,65 değer kaybederek günü 32,99 dolardan tamamladı.
Bugün ise en yüksek 33,13 ve en düşük 32,66 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda 32,75 dolardan işlem görüyor.
Analistler, petrol fiyatlarında arza ilişkin gelişmelerin yön üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, aşağı yönlü hareketlerin devamında 31,8 doların destek konumunda bulunduğunu kaydediyor.
Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün günü yüzde 5,91'lik düşüşle 31,38 dolardan tamamlaması sonrasında, şu dakikalarda 31,00-31,50 dar bandında hareket ediyor.