İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, 41 doların üzerine çıkarak yaklaşık 3,5 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi olan ve OPEC üyesi olmayan büyük üretici ülkelerin 17 Nisan'da toplanacağının bildirilmesi ve ABD Merkez Bankası (Fed) kararları sonrasında dün 41,57 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 41,41 dolardan tamamladı. 

Brent petrolün varil fiyatı bugün 41,66 dolara kadar çıkarak 7 Aralık 2015 tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra şu dakikalarda 41,30 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 

Analistler, OPEC üyesi olan ve OPEC üyesi olmayan büyük üreticilerin 17 Nisan'da Katar'ın başkenti Doha'da toplanacağının bildirilmesi ve Fed'in faizlerde artışa gitmemesi sonrasında dolarda yaşanan düşüşün petrol fiyatlarını desteklediğini belirtiyor. 

Petrol arzına ilişkin görüşme tarihinin netleşmesinin piyasadaki belirsizliği giderdiğini vurgulayan analistler, konuya ilişkin gelişmelerin fiyatlar açısından kritik nitelikte olduğunu kaydediyor. 

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise bugün 4 Aralık 2015'ten bu yana en yüksek seviye olan 40,55 seviyesini gördükten sonra şu dakikalarda 40,14 seviyelerinde seyrediyor.