Yıldız Holding, bisküvi, çikolata ve kek sektöründe satın aldığı küresel şirketleri Ülker ile aynı çatı altında birleştirdi. Ülker, Godiva, McVitie’s ve DeMet’s şirketlerini ‘global hedefleri’ doğrultusunda birleştiren Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, şirketlerini 72 yıl önce kurarken de hedeflerinin global bir şirket olmak olduğunu belirtti.

'Dünyayı bölgelere ayırdık'

Ülker, şöyle devam etti: "Şirket yapımızı yeniden değerlendiriyoruz, yeniden organize oluyoruz. Dünyayı bölgelere ayırdık. Ve CEO’larımıza bu bölgeleri paylaştırdık. Mehmet, Muhammed ve Jeff bölge CEO’larımız olacak. Mehmet Tütüncü, Türkiye Ortadoğu, K.Afrika ve Türki Cumhuriyetlerden sorumlu. Mohamed Elsarky, global Godiva işimizin yanı sıra Amerika kıtası ve Japonya’dan mesul. Jeff van der Eems ise İngiltere, Kıta Avrupası ve Afrika’dan sorumlu olacak. Kalite ve inovasyon gurusu diyebileceğim Ali Ülker kendi sahasında global mesuliyet üstlenirken, Cem Karakaş da işin idaresinde bana yardımcı olacak. Çin, Rusya kısmen Güney Doğu Asya yeni kuracağımız ve geliştireceğimiz bölgeler olacak.”

'Pleiades takım yıldızı'

Ülker, "Basitçe ‘her ısırıkta tüm dünyaya mutluluk vadediyoruz.’ Bunu gerçekleştirmek için kurduğumuz global firmamızın adı Pladis. Pladis nereden icat ettiniz derseniz, aslında bu ismin özel bir manası yok. Fakat bana bir şey hatırlatıyor: Aztekler buna Maya diyorlar… Japonlar Subaru, İran’da Pervin… Arapçada Süreyya, bizde Ülker manasına gelen Latince yedi yıldızdan oluşan Pleiades takım yıldızı isminden ilham aldık. Yani nasipse Ülker’i globale tercüme ettik.”