Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaklaşık 3 yıllık eğitim sürecinin ardından yeterlilik sınavını geçemeyen 199 vergi müfettiş yardımcısına ikinci şans verilmesini onayladı. 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) vergi incelemesi, teftiş, soruşturma gibi konularda çok kapsamlı görev ve yetkilerinin bulunduğu belirtildi.

Bu görevlerin gerektiği şekilde ifası için vergi müfettişlerinin yeterlik ve yetkinliğinin sağlanması gerektiği belirtilen açıklamada, bu nedenle vergi müfettiş yardımcılığına atananlara, yardımcılık süresi içerisinde mesleki ve teknik donanım kazanması için kapsamlı eğitimlerin verildiği ifade edildi. 

Vergi müfettiş yardımcılarının, yaklaşık 3 yıllık eğitim sürecinin ardından, müfettişlik için yeterlilik sınavına girdiği vurgulanan açıklamada, VDK tarafından yapılan son 4 yeterlik sınavında toplam 199 vergi müfettiş yardımcısının başarısız olduğu kaydedildi.

Kariyerlerini, son yılların en gözde mesleklerinden birisi olan vergi müfettişliğinden yana kullananların, bu nedenle memur yapılmasının uygun görülmediği aktarılan açıklamada, Bakan Şimşek'in, söz konusu 199 müfettiş yardımcısına ikinci bir yeterlilik sınavı şansı verilmesini onayladığı bildirildi. 

Açıklamada, ikinci yeterlilik sınavı için Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliği'nde bir değişiklik yapılacağı ve bu hakkın, VDK'ca yapılan tüm yeterlik sınavında elenenler ile bundan sonra yeterlik sınavına girecek herkesi kapsayacağı ifade edildi.