Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçen yılın şubat ayında 2,4 milyar lira açık veren bütçenin, bu yılın aynı ayında 2,4 milyar lira fazla verdiğini bildirdi. Ağbal, ocak-şubat döneminde de bütçenin 6,6 milyar lira fazla verdiğini ifade etti. Ağbal, yaptığı yazılı açıklamada, şubat ayına ilişkin bütçe gerçekleşmelerini paylaştı. Geçen yılın şubat ayında 2,4 milyar lira açık veren bütçenin, bu yılın aynı ayında 2,4 milyar lira fazla verdiğine işaret eden Ağbal, 2015 yılının ocak-şubat döneminde 1,4 milyar lira fazla veren bütçenin, bu yılın aynı döneminde 6,6 milyar lira fazla verdiğini belirtti.

"Hükümetimizin mali disiplini kararlılıkla sürdürdüğünün göstergesi"
Bütçe giderlerinin geçen ay 42,3 milyar lira, bütçe gelirlerinin 44,7 milyar lira, faiz dışı fazlanın ise 6,5 milyar lira olarak gerçekleştiğini bildiren Ağbal, şu ifadeleri kullandı:
"Bu yılın ilk 2 aylık döneminde ise bütçe giderleri 84,8 milyar lira, bütçe gelirleri 91,4 milyar lira, faiz dışı fazla ise 16,4 milyar lira olmuştur. Bu sonuçlar, küresel ekonomideki zayıf seyre rağmen geçici bütçenin uygulandığı bu dönemde dahi Hükümetimizin mali disiplini kararlılıkla sürdürdüğünün göstergesidir. Önümüzdeki dönemlerde de sürdüreceğimiz mali disiplin, ekonomimizin istikrarı için en önemli çıpalardan biri olmaya devam edecektir."


AA