Kuvey Türk Katılım Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, banka, 189 gün vadeli ve 160 milyon lira tutarındaki kira sertifikası ile Türkiye'de bu zamana kadar sonuçlandırılan en yüksek tutarlı halka arzı gerçekleştirmiş oldu.
Katılım bankacılığı prensiplerine uygun yapılandırılan ihraç, özel sektör tarafından yurt içinde halka arz edilen en yüksek tutarlı TL cinsinden kira sertifikası (sukuk) olma niteliğini taşıyor.

Banka, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin konsorsiyum lideri, Bizim Menkul Değerler A.Ş'nin de konsorsiyum üyesi olduğu 189 gün vadeli ve 160 milyon lira tutarındaki ihraç ile 2013'te gerçekleştirdiği 150 milyon liralık ihracın da üzerine çıkmış oldu. Türkiye'de özel sektör tarafından gerçekleştirilen en yüksek montanlı kira sertifikası halka arzı niteliği taşıyan işlem için 24-25-26 Haziran tarihlerinde talep toplama gerçekleştirilmişti.

Halka arz sürecini değerlendiren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, ihracın bankanın yüzde 100 iştiraki KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, bu şirketin devraldığı varlıklardan elde edilen gelirlerin sertifika sahiplerine dağıtılacağını açıkladı.

Uyan, şu ifadeleri kullandı:

"Kira Sertifikası vadesinde ilgili varlıklar tekrar kaynak kuruluşa devredilecek. Yatırımcılara kira sertifikasının vade sonunda anaparaları ve getirileri tek seferde ödenecek. Yıllık brüt yüzde 10,63 getirisi olan kira sertifikaları bu açıdan da yakın tarihlerde gerçekleşen benzer işlemlerden daha düşük maliyetli olması açısından çok önemli. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 2010'da sukuk piyasalarına girdik. Kuveyt Türk'ün yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği toplamda yaklaşık 4,2 milyar lira ihracı bulunuyor. Bundan sonra da sukuk piyasalarına katkı sunmaya devam edeceğiz."