Banka açıklamasına göre katılım bankacılığı alanında 25 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Kuveyt Türk, 2015 yılının ilk 6 aylık finansal sonuçlarını duyurdu.

Buna göre net karını 2015'in ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,5 artıran banka, 206 milyon lira net kar elde etti. Banka yılın ilk 6 ayında toplam aktiflerini 2014 yıl sonuna oranla yüzde 16,6 artırarak 39 milyar 661 milyon liraya çıkarttı. 

Bankanın öz varlıkları da yüzde 5,6 oranında artarak 3 milyar 192 milyon liraya yükseldi. Aynı dönemde toplanan fonlar da yüzde 17 artışla 25 milyar 913 milyona liraya ulaştı. Fon kullanımı ise yüzde 20,3 artarak 25 milyar 609 milyon lira düzeyine çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, 2015 yılının ilk yarısında istikrarlı büyüme adına sağlam adımlar attıklarını bildirdi.

Katılım bankacılığı iş modeli ile hizmet vermenin yurt içinde olduğu gibi uluslararası alanda da en önemli iş hedeflerinden biri olduğunu aktaran Uyan, bu doğrultuda ilk adımlarını geçen ay yüzde yüz Kuveyt Türk iştiraki olan KT Banka AG'nin açılışı ile attıklarını anımsattı.

Açıklamada Uyan'ın şu görüşlerine de yer verildi:
"İlk etapta Almanya'nın Frankfurt, Berlin ve Mannheim şehirlerinde şube açtık. Yakın zamanda Köln, Dusseldorf / Essen gibi Almanya'nın önemli şehirleri ile de şube ağımızı genişleteceğiz. Avrupa'ya açılan bir kapı olarak gördüğümüz Almanya'dan sonra tüm Avrupa'ya ihtiyaç duyduğu katılım bankacılığı ürün ve hizmetlerini ulaştırmayı hedefliyoruz. 2015 yılında kaynak çeşitliliği için ürün ve hizmet geliştirmeye devam edeceğiz."