Küresel piyasalar, dün başlayan ve bu akşam sona erecek ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısından çıkacak kararları bekliyor.

Küresel piyasaların yaklaşık iki aydır beklediği Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının kararları bu akşam saat 21.00'de açıklanacak. Analistler, Fed'in bugün faiz artıracağına neredeyse kesin gözle bakıldığını belirterek, karar metni ve sonrasında Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarından, faiz artırımı ile ilgili bundan sonraki döneme ilişkin ipuçlarının aranacağını kaydediyor. 

Fed öncesinde dün dolar endeksi 97,19'dan 98,29'a yükseldi, ABD 10 yıl vadeli tahvil faizleri yüzde 2,21 seviyelerinden yüzde 2,29'a çıktı. ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentiler doğrultusunda gelmesinin ardından pay piyasalarında ise yükselişler görüldü. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,90, S&P 500 endeksi yüzde 1,06 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,87 değer kazandı. Bugün yoğun veri akışının da takip edileceğini ifade eden analistler, piyasalarda dalgalı seyrin bugün de devam etmesini bekliyor.

AA