TEKİRDAĞ (AA) - YAKUP GÜLER - Şarköylü üzüm üreticileri, fiyatları sürekli aşağı çeken tüccarların tavrına kızarak devlet destekli kurdukları fabrikalarda ürünlerini işlemeye başladı.

Tüccarın sürekli fiyat kırmasından şikayetçi olan üzüm üreticileri 3 yıl önce Mursallı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çatısı altında birleşti. Mursalılı üzüm üreticileri daha sonra Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nden teknik destek, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında da maddi destek alarak üzüm işleme tesisleri kurdu.

Mursallı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nihat Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce tüccarın üzüm fiyatını değerinden aşağı çekmek istemesi üzerine kendi tesislerini kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Yılda 50 ton üzüm işleniyor

Balkan, yılda 50 ton üzüm işleme kapasitesi olan tesislerin kapasitesini 3 kat daha artırmayı planladıklarını belirterek, fabrika sayesinde bölgede istihdam da sağladıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Kooperatif olarak üyelerin üzümlerini piyasa değerinin üzerinde aldıklarını anlatan Balkan, "Şu anda bizim kooperatifimiz tüccardan daha yüksek ücretle alıyor mahsulü çiftçiden, üretici daha fazla para kazanıyor, ilerde kar payı da vereceğiz, o aşamaya da geleceğiz" dedi.