Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2014 yılının son çeyreğinde büyüme rakamının zayıf geldiğini ve yılın tamamında yüzde 2,9 büyüdüğünü ifade ederek, Orta Vadeli Program’da revize edilerek yüzde 3,3’e çekilen 2014 yılsonu hedefinin bile yakalanamadığını belirtti. Büyümeye iç talebin katkısının son derece sınırlı olduğuna, yatırımlarda daralmanın devam ettiğine, ağırlıklı olarak dış talebin katkı sağladığına işaret eden Konukoğlu, ‘’Küresel ekonomideki zayıf seyir, en büyük ihracat pazarımız AB ülkelerindeki durgunluk ve çevre ülkelerdeki gerginliklere rağmen Türkiye’nin büyümesini sürdürmesi sevindiricidir. Ancak, 2014 potansiyelimizin altında büyüdüğümüz bir yıl oldu. Geçmişte çok daha yüksek oranları yakalamıştık’’ ifadelerine yer verdi.

GSO Başkanı Konukoğlu, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda üretimi, istihdamı ve ihracatını artırması gerektiğine vurgu yaparak,  şunları kaydetti:
‘’Türkiye ekonomisi son yıllarda önemli bir mesafe aldı, ancak daha gidilecek yolumuz var. Daha yüksek oranlarda büyümeliyiz. Büyümenin motoru ise sanayiye, üretime dayanıyor. Üretim faktörlerini harekete geçirmek için ise yapısal reformlara ağırlık verilmelidir. Böylece büyüme dinamiğine ivme katabilir, işsizlik rakamlarını düşürebiliriz. Seçim sonrasında siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesinin de büyümeye olumlu etkisi olacağına inanıyoruz.’’