MUĞLA - DURMUŞ GENÇ-AA

Her yıl pazar alışverişi ve diğer ihtiyaçları için Muğla'nın Datça ilçesine gelen Yunanlılar, ülkelerinde yaşanan mali krizden etkilendi. Simi Adası'ndan alışveriş yapmak üzere Datça'ya gelenlerin sayısı, geçen yıl önceki yıllara oranla çok büyük oranda düştü.

Datça'da hafta sonları kurulan semt pazarına Yunanistan'ın Simi Adası'ndan gelip sebzeden meyveye, giyimden ev eşyasına ihtiyaçlarını karşılayan Yunanistanlıların sayısı, ülkelerindeki ekonomik kriz nedeniyle azaldı. Geçmişte yılda ortalama 5 bin kişinin semt pazarına alışveriş için geldiği Datça'yı geçen yıl sadece 108 kişi ziyaret etti.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki senelerde Simi'den hemen her gün ilçeye belli sayıda Yunan turistin geldiğini, beyaz eşyadan giyime, alışverişlerini Datça'dan yaptıklarını söyledi.

Geçen yıl Simi Adası'ndan Datça'ya gelenlerin sayısının ciddi anlamda düştüğünü vurgulayan Uçar, "Biz bunu Datça için çok önemli bir ekonomik kayıp olarak düşünüyoruz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa bu yıl yapmaya çalışacağız. Oradaki insanların ekonomik kriz nedeniyle alım gücünün düştüğünü biliyoruz ama hangi şartlarda olursa olsun bugün Simi Adası'nda yetişmeyen birçok ürün Datça'da yetişiyor. Bu nedenle bu ürünleri Datça'dan almak zorunda olduklarını düşünüyorum" dedi.