İzocam, sosyal sorumluluk bilinciyle her yıl farklı bir konuyla hayata geçirdiği Öğrenci Yarışması’nın bu yıl 19.’sunu düzenliyor. Yarışmaya konu olacak şehir Milano olarak seçildi ve İzocam Öğrenci Yarışmasının konusu #milano2030 vizyonu doğrultusunda Crescenzago metro istasyonu alanının kente bağlanarak gençleştirilmesi ve canlandırılması olarak belirlendi. 

‘Fikirden Projeye’ formatıyla gerçekleşen ve tüm fakülte ve bölümlerde okuyan üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmada tüm süreçler www.izocamogrenciyarismasi.com  sitesi üzerinden yürütülüyor. İki aşamadan oluşan yarışmanın ilk adımında öğrencilerden #milano2030 vizyonu doğrultusunda Crescenzago metro istasyonu alanının sürdürülebilir gelişimi ve geleceği için bir vizyon oluşturmaları, bölgesel şartları ve şehrin gelişimini hesaba katarak mimari tasarım fikri geliştirmeleri ve bu fikirleri avan projeye dönüştürmeleri bekleniyor. Yarışmanın bu ilk aşamasında katılımcılar fikir projelerini web sitesine 6 Mart 2019’a kadar yükleyerek teslim edecekler.

Gelen projeler arasından başarılı bulunanlar ikinci aşamaya geçebilecek ve jüriden projelerini geliştirmeye katkı sağlayacak yorum alacaklar. 1 Mayıs 2019’da İstanbul’da düzenlenecek açık jüri buluşmasında ise başarılı projeler dereceye girmek için yarışacaklar. İkinci aşamada projelerini jüriye sunan tüm ekip üyelerine bire bir mülakat-aday deneyimi hediye edilecek. 

Ulusal yarışmada ilk üçe giren ekipler ise sırasıyla 8 bin, 6 bin ve 4 bin TL ödül kazanırken, 5-8 Haziran 2019 tarihleri arasında Milano’da düzenlenecek uluslararası finalde ülkemizi temsil etme ve uluslararası ödül için yarışma hakkı da kazanacak. 

Yarışmanın uluslararası etabındaki ödüller ise şöyle belirlendi; birincilik ödülü 1.500 €, ikincilik ödülü 1.000 €, üçüncülük ödülü 750 €, özel ödül ve öğrenci ödülleri ise 500 €.

Jüri

Abdurrahman Kılıç, Prof. Dr., İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi

Ali Erkan Şahmalı, Yüksek Mimar, Günarda Proje Yönetimi Genel Müdürü 

Durmuş Dilekçi, Yüksek Mimar, Dilekçi Mimarlık Kurucusu 

Gülten Manioğlu, Doç. Dr., İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi 

Hakan Demirel, ?Yüksek Mimar, Suyabatmaz Demirel Mimarlık Kurucu Ortağı  

Mehmet Çalışkan, Prof. Dr., ODTÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Kemal Gani Bayraktar, Dr., İzocam Pazarlama Direktörü