Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan ithalatta haksız rekabeti̇n önlenmesi̇ne ili̇şki̇n tebli̇ğler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre bir yerli üretici, Çin menşeli "muhtelif mafsal halkalı zincirler ve aksamı" (transmisyon zincirleri ve aksamları) için ton başına bin 200 dolar olarak uygulanan damping önleminin devam ettirilmesi talebinde bulundu.

Soruşturma sonucunda, önlemin yürürlükten kalkması halinde dampingin ve zararın devamı veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu gerekçesiyle dampinge karşı önlemin mevcut haliyle devam edilmesi kararlaştırıldı.

Petlas ise Çin menşeli ağır vasıta dış lastikleri (hafif ticari araç dış lastikleri hariç), zirai araç dış lastikleri, iş makinesi dış lastikleri için uygulanmakta olan önlemin sona ermesi halinde ortaya çıkabilecek olumsuzlar nedeniyle nihai gözden geçirme soruşturması açılmasını talep etti.

Başvuru üzerine, nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar mevcut önlemin devam ettirilmesine karar verildi.