İngiltere'de ağustos ayında oto ve akaryakıt dahil perakende satışlar aylık bazda yüzde 0,2 oranında artış kaydetti.
İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi’nden (ONS) yapılan açıklamada, ülkede ağustosta oto ve akaryakıt dahil perakende satışların beklentilere uyumlu şekilde aylık bazda yüzde 0,2 oranında artış kaydettiği belirtildi. Oto ve akaryakıt dahil perakende satışlar yıllık bazda ise ağustos ayı itibariyle yüzde 3,7 ile beklentinin (yüzde 3,8) biraz altında kaldı.

ONS verilerine göre, ağustos ayında oto ve akaryakıt hariç perakende satışlar ise aylık yüzde 0,1 oranında artış kaydederken (beklenti yüzde -0,1) yıllık bazda yüzde 3,5 artış kaydederek yüzde 3,8 olan beklentinin altında kaldı.

İngiltere’de ağustos ayında enflasyonun bir önceki ayda kaydedilen yüzde 0,1'den yüzde 0’a gerilemesi ülkedeki tüketici harcamalarını desteklemeye devam ediyor.

İngiltere Merkez Bankası, orta vadede ülkede enflasyonun yüzde 2 olarak gerçekleşmesini hedefliyor. Politika faizini 2009 yılından beri tüm zamanların en  düşük seviyesi olan yüzde 0,5'te  tutan banka, enflasyon, istihdam ve büyüme verilerinin faiz artırımı için uygun koşulları oluşturmasını bekliyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney daha önce bankanın faiz artışı için 2016 yılının başlarını işaret ederek, "Normalleşme başladıkça faiz oranlarının yavaş artmasını ve orta vadede tarihsel seviyesinin yarısına kadar yükselmesini beklemek mantıksız değil. Bana göre böyle bir ayarlama, daha keskin bir rahatlamayla yeni yıla girerken olabilir" ifadelerini kullanmıştı.