Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim ile Japonya’nın ilaç devi Otsuka’nın ortaklığında 2012 yılında kurulan Abdi İbrahim Otsuka, bu yıl 5. yaşını kutluyor. Şirketin genel merkezinde düzenlenen 5. yıl etkinliğinin onur konuğu Otsuka Pharmaceutical Başkanı İchiro Otsuka oldu. Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, etkinlikte yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişiminde ilaç sektörünün stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, Abdi İbrahim Otsuka’nın Japonya ile köklü ticari ilişkilerin ve dostluğun en iyi örneği olduğunu söyledi.
 
Abdi İbrahim’in iyileştirme arzusu ile Otsuka’nın yenilikçi yüzünün bir araya gelerek her iki şirkete de önemli katkılar sağladığını belirten Barut, “Abdi İbrahim Otsuka, sadece iki farklı şirketin ortaklığı ile kurulmuş bir yapı değil, aynı zamanda iki farklı kültürün uyumunun da güzel bir örneğidir” dedi.
 
Abdi İbrahim ile süregelen başarılı işbirliğinin 5 yıldır güçlü bir ortaklık çatısı altında devam etmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Otsuka Pharmaceutical Başkanı İchiro Otsuka, “Anlaşma imzaladığımız 2012 yılında Abdi İbrahim 100 yaşını kutlamıştı; biz de 2021 yılında 100 yaşını kutlayacağız. Otsuka olarak, Abdi İbrahim ile birlikte Türk halkına sağlık hizmetlerinde katkıda bulunmaya, özenle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Japonya’nın ilaç devi Otsuka ile Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim ortaklığında kurulan Abdi İbrahim Otsuka, bu yıl 5. yaşını kutluyor. Şirket genel merkezinde düzenlenen etkinliğe Otsuka Pharmaceutical Başkanı İchiro Otsuka, Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Otsuka Asya- Arap Bölgesi Müdürü Mikio Bando, Abdi İbrahim CEO’su Süha Taşpolatoğlu, Abdi İbrahim Otsuka Genel Müdürü Elif Elkin ile şirket çalışanları katıldı.
 
Otsuka ile yaklaşık 15 yıldır güven ilişkisi temeline dayanan ve güçlenerek büyüyen bir iş ortaklığı içinde olduklarını dile getiren Barut, "2003 yılında lisansörlük kapsamında başlayan ilişkilerimiz 2012 yılında ortaklığa dönüştü. Yüzde 50 ortaklık yapısıyla Abdi İbrahim Otsuka’yı kurduk. Abdi İbrahim Otsuka, Türkiye ilaç sektöründeki ilk ve tek Japon ortaklığıdır. Abdi İbrahim Otsuka, sadece iki farklı şirketin ortaklığı ile kurulmuş bir yapı değil, aynı zamanda iki farklı kültürün uyumunun da güzel bir örneği. Bu iki büyük firmanın ortaklığı ile kurulmuş olmanın elbette oldukça fazla avantajı var.

Otsuka’nın misyonu, yenilikçi ürünleri ve deneyimli Ar-Ge’si ile 105 yıllık köklü geçmişe sahip Abdi İbrahim’in tecrübesi, vizyonu ve uzun yıllara dayanan başarı hikâyesi, Abdi İbrahim Otsuka’ya güç veren başlıca unsurlar arasında yer alıyor” dedi.
 
Otsuka’nın inovatif ürünlerini, Türkiye’deki tesislerinde yüksek kalite standartlarında ürettiklerini belirten Barut, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir yandan yerel üretime katkı sağlamaya devam ederken, diğer yandan çok önemli tedavi alanlarındaki ürünleri Türk tıbbının hizmetine sunuyoruz. Yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmıyor; Cezayir, Tunus ve Singapur’a da bu ürünleri ihraç ediyoruz. 2023 yılında Türkiye’nin bir numaralı Japon ilaç firması olmayı hedefliyoruz.”
 
Ichiro Otsuka: "Bu iyi ilişkinin sonsuza dek sürmesini diliyorum”
Abdi İbrahim Otsuka’nın 5. yıldönümünü kutlayan Otsuka, Abdi İbrahim ile süregelen başarılı işbirliğinin beş yıldır güçlü bir ortaklık çatısı altında devam etmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.
 
Abdi İbrahim Otsuka’nın 5. yılını kutlamasından duyduğu mutluluğu dile getiren Otsuka, "2012 yılında 100 yaşını kutlayan Abdi İbrahim ve 2021 yılında 100 yaşını kutlayacak olan Otsuka olarak Türk halkına sağlık hizmetlerinde beraber katkıda bulunmaya, özenle çalışmaya devam edeceğiz. Bu iyi ilişkinin sonsuza dek sürmesini ve her iki şirketin dünyaya sağlık hizmeti vermeye devam etmesini diliyorum” dedi.
 
Elif Elkin: “Abdi İbrahim Otsuka olarak psikiyatri ve nefrolojide ilk akla gelen firma olmayı hedefliyoruz”
Abdi İbrahim Otsuka Genel Müdürü Elif Elkin ise yaptığı konuşmada, "Yaşama, keşfetmeye ve iyileştirmeye inanıyoruz. İyileştirme yolculuğumuzda, cesaret, tutku, sorumluluk ve yenilikçilik değerlerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı tutkuyla sürdürüyoruz. Abdi İbrahim Otsuka olarak psikiyatri ve nefrolojide ilk akla gelen firma olmayı hedefliyoruz. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
 
Türkiye’den ihracat yaptıkları ülke sayısını artırma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Elkin, “2018 yılında dirençli tüberküloz hastaları ve polikistik böbrek hastalığında dünyanın ilk ve tek tedavisi olan iki yeni ürünü daha Türk tıbbının hizmetine sunacağız” dedi.
 
ABD Gıda ve İlaç İdaresi FDA’nın Otsuka’nın ürettiği, vücutta dijital olarak takip edilebilen dünyanın ilk dijital ilaç sistemi ABILIFY MYCITE’e onay verdiğini dile getiren Elkin, "Bu başarıdan büyük gurur duyuyoruz. Bu onay sonrasında, ilaç sektöründe yepyeni bir dönemin başladığına hep birlikte tanık olacağız. Bu sistemi Türkiye’ye getirmek üzere çalışmalarımızı başlattık” şeklinde konuştu.