Halkbank uluslararası piyasalardan bono ihracı yoluyla 500 milyon dolar tutarında finansman sağladı. Söz konusu ihraç, Brexit referandumu sonrası çıkarılan ilk Orta ve Doğu Avrupa – Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) ve ilk Gelişen Piyasalar Finansal Kurum eurobondu oldu. Bono ihracı yoluyla sağlanan kaynağın yurtiçindeki büyük projelerinin finansmanı amacıyla kullanılacağı açıklandı.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Brexit sonrası yön bulmakta zorlanan piyasalarda güvenilir markalara olan talebin devam ettiğini belirterek şunları söyledi, “ABD, Avrupa, Asya ve Orta Doğu’dan 225 finansal kurumun talep gösterdiği ihraca 4 katı aşan bir talebin gelmesi Halkbank'ın ve Türkiye'nin uluslararası piyasalardaki gücünün göstergesi olmuştur. Son derece başarılı gerçekleşen bu ihraç, ülkemizin algısını bozmaya çalışan girişimlerin karşılık bulamayacağını göstermiştir."

Yurtdışı piyasalardan 175 milyon dolar ve 477 milyon Euro tutarında sendikasyon kredisi de sağladıklarını belirten Taşkesenlioğlu, "Sağladığımız uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynaklarla reel sektöre ihtiyaç duyduğu finansman desteğini sunmaktan dolayı mutluyuz. Bizlere duyulan güvenin bir sonucu olarak 33 bankanın katılım sağladığı bu krediyi ülkemizin dış ticaretinin desteklenmesi ve artırılmasında kullanacağız. Halkbank olarak bu dönemde, gerek eurobond gerekse sendikasyon yolu ile yaklaşık 1.2 milyar ABD doları tutarında önemli bir kaynak girişine vesile olmanın memnuniyetini yaşıyoruz” dedi.

Halkbank Dolar Bazında Tahvil İhracı İçin Yetkilendirme Yaptı
Halkbank yurt dışında dolar cinsi tahvil ihracı için de güçlü bir adım attı. Bu alanda Goldman Sachs, UniCredit Bank, HSBC, Citigroup, Bank ABC ve Emirates NBD Capital'i yetkilendirdiğini duyuran Banka tarafından yapılan açıklamada, kararın yurt dışında ihracı planlanan 2,5 milyar dolar veya karşılığı Türk lirası ve yabancı para cinsinden borçlanma araçlarını kapsadığı belirtildi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 2 Mayıs tarihinde onaylanan ihraç belgesi kapsamında, tahvil ihracının ilk etapta ABD doları cinsinden yapılacağı belirtildi.