Dün altının ons fiyatındaki gerilemenin etkisiyle günü yüzde 1,4 düşüşle 122,6 liradan tamamlayan gram altın, bugün 123,5 liraya kadar yükseldi. Altının gram fiyatı saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,5 yükselişle 123,2 liradan alıcı bulurken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 202, Cumhuriyet altını 822 liradan satılıyor. 

Altının ons fiyatı ise hafta başından bu yana etkili olan düşüş trendinin ardından şu dakikalarda yatay seyirle 1.254 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

Analistler, küresel piyasalarda sterlin/dolar paritesindeki sert düşüşlerin tedirginliğe neden olduğunu belirterek, buna bağlı olarak da doların diğer para birimleri karşısında yükseldiğini ifade ediyor. Dolar endeksi 97'yi aşarak yaklaşık 2,5 ayın en yüksek seviyesini görürken, dolar/TL de buna bağlı olarak 3,06 sınırına kadar çıktı. Sterlin/dolar paritesi, Asya piyasalarında yüzde 5'in üzerinde sert bir düşüşle 1,1964'e kadar gerilese de aynı şekilde hızlıca toparlayarak 1,2440 seviyelerinde dengelendi. 

Analistler, sterlin/dolar paritesindeki hareketin döviz piyasasında hacimlerin düşük olduğu anlarda hatalı emir girişinde kaynaklanmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte sterlinin Brexit endişeleri ile düşüş eğilimini sürdürdüğüne dikkati çeken analistler, sterlin/dolar paritesinin bugünkü kayıplarının önemli bir kısmını telafi etse de halen 31 yılın en düşük seviyelerinde bulunduğunu dile getiriyor. 

AA Finans Analisti İslam Memiş, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde altın fiyatlarının bugün yatay bir seyir izlediğini ifade ederek, altının ons fiyatında 1.250-1.270 dolar ve gram fiyatında 122-124 lira aralığında işlemler gerçekleştirileceğini öngördü