İSTANBUL (AA) - G20/OECD Kurumsal Yönetim Forumu 10 Nisan Cuma günü İstanbul'da yapılacak.

Sermaye Piyasası Kurulu'nda yapılan yazılı açıklamada, G20/OECD Kurumsal Yönetim Forumunun, SPK ev sahipliğinde Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliği ile 10 Nisan Cuma Günü İstanbul'da düzenleneceği bildirildi.

OECD kurumsal yönetim ilkelerine ilişkin yenileme çalışmalarının reel ekonomiye hizmet eden güvenilir finansal piyasaların desteklenmesi amacıyla OECD bünyesinde halen devam ettiği belirtilen açıklamada, G20/OECD Kurumsal Yönetim Forumu'nda söz konusu yenileme çalışmalarının yönü ve içeriği tartışılarak, özellikle gözden geçirilmiş ilkelerin kasım 2015 G20 Antalya Zirvesine iletilmek üzere 2015 eylül ayında gerçekleştirilecek olan G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısında sunumun ele alınacağı kaydedildi.

Forumda ayrıca sistemin geneli açısından sürdürülebilir özel sektör büyümesini etkileyecek iki konu incelenecek. Bunların ilki küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümesi için gerekli kurumsal kapasite, ikincisi ise gelişmekte olan ekonomilerde sermaye piyasalarının gelişimi olacak.

Açılış konuşmalarını SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ve OECD Genel Sekreteri Angel Gurría'nın yapacağı toplantıda; OECD Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı  Marcello Bianchi, OECD G20 Şerpası Gabriela Ramos, önceki dönem Nasdaq Başkan Yardımcısı David Weild, Brezilya Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Leonardo P. Gomes Pereira, Hindistan Ulusal Borsası Başkanı Chitra Ramkrishna, Endonezya Finansal Hizmetler Otoritesi Başkanı Mukiaman Darmansyah Hadad ve alanlarında önde gelen diğer yabancı uzmanlar konuşmacı olarak yer alacak.

İlgili kurum ve kuruluşların temsil edileceği toplantıda 25'in üzerinde ülkeden 100'ü aşkın yabancı katılımcı bir araya gelecek.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılması bekleniyor.