Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile Gürcistan arasında imzalanan enerji alanında iş birliğine dair anlaşmanın imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdikleri İran ziyareti hatırlatılarak gaz fiyatlarına ilişkin sorulan soruya Yıldız, şu yanıtı verdi:

"İran seyahatimizde konu başlıklarından biri doğalgaz fiyatları ve doğalgaz ticaretiydi. İran bizim için Rusya'dan sonra en fazla doğalgaz aldığımız ikinci ülke. Aldığımız gazın kapasitesinin artırılabilmesi için öncelikle fiyatın bize deklare edilmesi lazım. O fiyat Türkiye'nin doğalgaz piyasası için uygun mu ona bakmamız lazım. Ondan sonra doğalgazla ilgili kapasite artırımına karar verebiliriz, Cumhurbaşkanımızın söylediği buydu. Biz fiyatı görmeden şartları görmeden bununla ilgili nihai kararı veremeyeceğimizi söyledik."

İran'la devam eden tahkim sürecinin de birkaç ay içinde sonuçlanmasını beklediklerini dile getiren Yıldız, şu anda Türkiye'nin en pahalı doğalgazı İran'dan aldığını, bunu da İranlı yetkililere ilettiklerini söyledi.

"Bütün ek tedbirleri alıyoruz"

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'in, “Seçim günü elektrik kesintisine karşı jeneratör olan adliyeleri ve ilçe seçim kurulunun çalışma yerlerini belirledikleri, bulunmayan yerlere jeneratör alınabilmesi için çalışmaların yapıldığı açıklamasının hatırlatılması üzerine Yıldız, şunları söyledi:

"YSK'nın özellikle oy sayımının yapılacağı binalar ile alakalı jeneratör talebini kendi içindeki bir mekanizma olarak görüyoruz, tabii ki onun kendine has şartları vardır. Ama bizim için önemli olan özellikle, Türkiye'nin geleceği ile alakalı olan 7 Haziran seçimlerini Türkiye'de enerji kesintisi olmaksızın yapılmasını sağlamak. Bununla alakalı bütün ek tedbirleri alıyoruz."

"CHP'nin reklamda bir kedinin peşinden koşmasını esprili buluyorum"

CHP'nin seçim kampanyası için hazırlattığı tanıtım filmindeki "kedi" figürü kullanması karşısında görüşleri sorulan Yıldız, şunları söyledi:

"Burada herhangi bir şeyin arkasına sığınmamak lazım. Bazen ağacın, bazen kedinin ya da başka bir objenin. Bütün partiler kendi özyapılarını ortaya koyacak, millet de tercihini yapacak. Siyasette bir gündem belirleyenler, bir de gündemin peşinden koşanlar vardır. CHP'nin bu reklamda bir kedinin peşinden koşmasını ben biraz esprili buluyorum."