WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikasında söz sahibi olan üç bölgesel başkanı, Fed'in faiz artışına devam etmesi görüşünde birleşti.

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkı bulunan Cleveland, Boston ve Kansas City Fed başkanları, Fed'in bu yıl içinde faiz artırmasını destekleyen açıklamalarda bulundu.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Almanya'nın Reichenau Adası'nda düzenlenen para politikası seminerinde konuştu. Mester, son dönemde açıklanan enflasyon verilerinin cesaretlendirici olduğunu belirterek, "Enflasyon, uzun bir zamandır Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefinin altında seyretmesine karşın en son veriler FOMC'nin enflasyonun zaman içerisinde hedefe ulaşacağı görüşüyle tutarlı ve cesaret verici" değerlendirmesini yaptı.

Fed'in faiz artışını ekonomik tahminlere yönelik belirsizlikten ötürü ertelememesi gerektiğini vurgulayan Mester, "Belirsizlik bizi felç etmemeli" dedi.

- "Faiz artış ihtimali piyasaların beklentisinden daha yüksek"

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ise ülke ekonomisinin ilk çeyrekteki zayıflığın ardından ivme kazanacağını öngörüsünde bulundu.

Buna karşın, piyasalardaki karamsarlığın sürdüğüne işaret eden Rosengren, "Piyasalar, ABD ekonomisinin temel göstergeleri konusunda çok karamsar. Ancak, Fed'in faiz artırma ihtimali finansal piyasalardaki mevcut fiyatlamadan daha yüksek" diye konuştu.

Rosengren, ayrıca Fed'in normalleşmeyi kademeli olarak sürdürmeye hazır olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kansas City Fed Başkanı Esther George da New Mexico eyaletinde yaptığı konuşmada faiz artışına destek verdi.

Son iki FOMC toplantısında 25 baz puanlık faiz artışı için oy kullanan George, "Kısa vadeli faiz hadlerinin daha normal düzeye peyderpey artırılmasını destekliyorum ancak şu anki oranlar mevcut ekonomik koşullar açısından çok düşük" görüşünü paylaştı.