Vakıf Emeklilik'ten yapılan açıklamada, BES’le birlikte faizsiz fonların önemli bir ivme kazanmış durumda olduğu belirtildi. Sektörde 9 emeklilik şirketinin 40 fonu bulunduğu bildirilen açıklamada,  fonların büyüklüğünün 1 milyar 848 milyon TL, sektördeki tüm fonların büyüklüğünün ise 42,5 milyar TL olduğu aktarıldı.

Açıklamada,  "Bu haliyle faizsiz fon büyüklüğü toplam içinde 4,38 paya sahip. Sektördeki tahminler, BES’in büyümesini sürdürürken faizsiz fonların büyüme hızının da hızlı bir şekilde devam edeceği, 2023 yılında toplam fon büyüklüğündeki payının ise  yüzde 15 seviyelerine çıkacağı yönünde." denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, faizsiz emeklilik fonlarının, toplumun birçok kesiminde sisteme ilgiyi ve katılımı artırdığını belirtti. Vakıf Emeklilik olarak faizsiz fonların performansı ile ilk sıralarda yer aldıklarına dikkati çeken Bostan, "Sektörde ilk olarak faizsiz fonları biz kurduk. Faize duyarlı müşterilerin sisteme girmesine öncülük ettik" ifadelerini kullandı.

Hayat sigortası hizmeti almak isteyen ve faiz hassasiyeti olan geniş bir kesimin de olduğunu hatırlatan Bostan, şunları kaydetti: "Türkiye’de İslami sigortacılık (Tekafül) yeni yeni gelişmeye başlıyor.  Hem sektörde hem de katılımcılar tarafında beklenti var. Tekafül piyasasında da bir ilke imza attık. Biz bu kesime yönelik sene başında Kâr Paylaşımlı Katılım Sigortası - Finansman Güvencesi ürününü çıkardık. Bu ürünümüz sayesinde sisteme katılmayan kişiler de hayat sigortası hizmeti almaya başladı."