AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Bu şekildeki 110 bin esnafımızın tamamını, 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

"Çiftçilerimiz ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce alabilecek"
Başbakan Yıldırım çiftçilerin ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satmak isterlerse, ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabileceklerini belirterek, "2016 yılı için Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğdayın alım fiyatını 910 lira, ton başına belirlemiş bulunuyoruz. Bu fiyata, kaliteye göre yüzde 7'ye kadar ilave prim uygulanacak, bundan böyle Ofisin ürün alımlarında üreticiden ton başına kestiği boşaltma ücretini de kaldırmış bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Hasadın yoğunluğuna bağlı olarak, özellikle Trakya bölgesinde buğday fiyatlarının biraz düşüş eğiliminde olduğunu, bu nedenle TMO'nun müdahale fiyatını açıklama ihtiyacı duyduğuna değinen Yıldırım, 2016 yılı için Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğdayın alım fiyatını, ton başına 910 lira olarak belirlediklerini bildirdi.

"Nüfus olayları için nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak"
Evlenme, ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacağını da belirten Başbakan Yıldırım,  şunları kaydetti:

"Vatandaş, mahkeme kararına ihtiyaç duymadan adlarını, soyadlarını değiştirme hakkına sahip olacak. Pasaport ve ehliyet işleri artık nüfus idarelerinden yapılacak. Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarları ile il ve ilçe müftülerine resmi nikah kıyma yetkisi verilecek."