AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümet'in ekonomi yönetimi şekilleniyor. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 64. Hükümet'te ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Şimşek, yeniden Başbakan Yardımcılığına getirildi. 62. Hükümet'te Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

64. Hükümet'te Başbakan Yardımcılığı yapan Lütfi Elvan, yeni kabinede Kalkınma Bakanı oldu.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yerini korudu.

61. Hükümet döneminde gerçekleştirilen kabine revizyonuyla Ekonomi Bakanı olan ve görevini 64. Hükümet'te Mustafa Elitaş'a devreden Nihat Zeybekci, yeniden aynı göreve getirildi.

2 yeni isim
Ekonomi kurmayları arasına 2 yeni isim katıldı. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirildi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. Arslan, daha önce bakanlıkta çeşitli kademelerde görev yapmıştı.