ECB'den yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında faiz oranlarını sabit tutma kararı aldığı bildirildi.

Banka, bu yılın mart ayındaki toplantısında ekonomiyi canlandırmak ve enflasyonu yükseltmek için radikal kararlar almış ve bu kapsamda mevduat faizini yüzde eksi 0,40'a, politika faizini yüzde sıfıra ve marjinal borç verme faizini de yüzde 0,25'e çekmişti. 

ECB Başkanı Mario Draghi, faiz kararının ardından Türkiye saati ile 15.30'da Avusturya'nın başkenti Viyana'da basın toplantısı düzenleyecek. 

Bölgede çok düşük enflasyonla uzun süredir mücadele eden Draghi'nin alacağı olası yeni tedbirler ve parasal genişleme programına ilişkin yeni detaylar, piyasalar ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor. 

Uluslararası finans kuruluşlarının uzmanları, ECB'nin haziran ayı makroekonomik projeksiyonlarını da duyuracağı toplantıda yeni bir tedbir planı açıklamasını beklemezken, enflasyon ve büyüme projeksiyonlarında yukarı yönlü revizyon yapılabileceğini belirtiyor. 

Ayrıca, Yunanistan devlet tahvillerinin, Yunan bankalarının ECB'den yapacakları borçlanmalarda teminat olarak kullanılabilmesine yeniden izin verilmesine ilişkin tartışmaların da ECB’nin gündeminde yer alacağı kaydediliyor.