Avrupa Merkez Bankası (ECB), Avro Bölgesi’nde yer alan 4 bankaya ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yapacağını bildirdi.

ECB’den yapılan açıklamada, ECB'nin "Bankacılık Denetleme" mekanizmasının 2016 yılında İrlanda, İtalya, Letonya ve Slovenya’daki 4 bankayı kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutacağı fade edilldi.

Açıklamada, 2016'da değerlendirilecek bankaların " Abanka d.d. (Slovenya), Akciju sabiedriba “Rietumu Banka” (Letonya), Banca Mediolanum S.p.A. (İtalya), Citibank Europe plc (İrlanda) " olduğu bilgisi paylaşıldı.

"ECB'nin doğrudan denetiminde olan ya da olma olasılığı bulunan tüm bankalar, varlık kalitesi incelemesi ve stres testi de dahil olmak üzere banka tarafından kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulurar." denilen açıklamada, ECB'nin son zamanlarda önemli olarak sınıflandırılmış ya da önemli hale gelebilecek bankalara düzenli olarak yasalar kapsamında bu tür uygulamalar yapabileceği aktarıldı.

Değerlendirmenin bu yılın mart ayında başladığı ve sonuçlarının yine bu yılın kasım ayında açıklanacağı ifade edilen açıklamada, bu uygulamanın Avrupa Bankacılık Otoritesi tarafından koordine edilen 2016 AB çapındaki stres testinden farklı olduğu kaydedildi.