ANKARA - AYŞENUR SAĞLAM

Ramazanda ev dışındaki sahur davetlerinde buluşanların sayısı artıyor.

Özellikle geç saatlere kadar açık kalan mekanların daha çok olmasından dolayı İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde iftarların yanı sıra suhur davetleri de dışarıda yapılmaya başlandı.

Sıcak havanın da etkisiyle sahuru dışarıda yapmak isteyenlerin sayısı artarken, bu fırsatı değerlendirmek isteyen restoranlar, hazırladıkları özel sahur menüleriyle birbirleriyle yarışıyor. Canlı müzik ve fasıl eşliğindeki sahur davetlerinde, zeytinyağlılardan etlilere, salatalardan tatlılara pek çok seçenek yer alıyor. Bazı restoranlar sahurda açık büfe seçeneği sunarken, bazıları da çorba, şarküteri çeşitleri, kahvaltılıklar, börek ve kızartmalar, omlet, menemen, sahanda yumurta, tatlı, meyve ve sınırsız çay menüsüyle yarışta yerini alıyor.

"Restoranların yüzde 20'si sahurda açık"
Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı restoranların birkaç yıldır sahur hizmeti de verdiklerine dikkati çeken Bingöl, ramazanda restoranların yüzde 20'sinin sahur vakti açık olduğunu söyledi.

Sahur organizasyonlarında daha çok serpme kahvaltının tercih edildiğini dile getiren Bingöl, "Serpme kahvaltıya ilave olarak çorba, ciğer gibi geleneksel yemekler de sahur sofralarında yerini alıyor. Sahur keyfi ezan okunana kadar sürüyor. İyi bir restoranda sahur yapmanın bedeli ise kişi başı 40 ile 60 lira arasında değişiyor." dedi.