Internet üzerinden 25 gün süre ile devam eden, toplamda 83 bin oyun kullanıldığı halk oylamasının yanı sıra, Boğaziçi Üniversitesi’nde bilişim alanında çalışmalar yapan akademisyenlerin oluşturduğu bir jüri oylaması ile belirlenen Bilişim Ödülleri’nde Yılın En İyi Akıllı Telefonu Samsung Galaxy Note 8, Yılın En İyi Mobil Operatörü Turkcell, Yılın En İyi Yerli Mobil Uygulaması ise Getir seçildi. Compec Özel Ödülü, mobil uygulama üzerinden geliştirilen ikinci el eşya alım satımıyla elde edilen geliri eğitim alanındaki STK’lara aktaran Givin’e verildi.

Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübü Compec tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Ödül Töreni, bilişim alanında yılın en iyilerini buluşturdu. Törene şirketlerin üst düzey yöneticileri ve bilişim dünyasının önde gelen isimleri de katıldı. Sunuculuğunu Sultan Arınır’ın üstlendiği, Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu’nun performansı ile renklenen Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Ödül Tören’inde bu yıl 22 kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Ödül töreninde, Turkcell’in En İyi İnternet Servis Sağlayıcısı ödülünü kurumu adına Enis Yazırlıoğlu teslim aldı. Osman Hosan Yılın En İyi Müzik Platformu ödülünü Spotify adına, Emre Aksoy ise Yılın En İyi Spor Takımı ödülünü 1907 Fenerbahçe adına aldı.

Yılın En İyi Yerli Mobil Uygulaması ödülü Getir’in Kurucusu Nazım Salur’a, Yılın En İyi Mobil Haber Uygulaması ödülü ise NTV’adına editör Bora Özcan’a takdim edildi.
14 Aralık’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende 22 ayrı kategoride ödül alan markalar ve isimler şöyle sıralandı:

Yılın En İyi Akıllı Telefonu: Samsung Galaxy Note 8
Yılın En İyi Mobil Operatörü: Turkcell
Yılın En İyi Yerli Mobil Uygulaması: Getir
Yılın En İyi Mobil Haber Uygulaması: NTV
Yılın En İyi Müzik Platformu: Spotify
Sosyal Medyayı En Etkin Kullanan Sanatçı: Haluk Levent
Yılın En İyi Arama Motoru: Google
Yılın En İyi E-Ticaret Sitesi: Yemeksepeti
Yılın İnternet Dizi-Film Platformu: Netflix
Yılın En İyi İçerik Sitesi: Geekyapar
Yılın En İyi Teknohaber Sitesi: Webtekno
Yılın En İyi Bulut Depolama Uygulaması: Google Drive
Yılın En İyi Mail Sağlayıcısı: Gmail
Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Marka: Netflix
Yılın En İyi PC Markası: MSI
En İyi İnternet Servis Sağlayıcısı: Turkcell Superonline
Yılın En İyi Youtube Kanalı: Barış Özcan
Yılın En İyi E-Spor Takımı: 1907 Fenerbahçe
Yılın En İyi Oyun Yayıncısı: Unlostv
En İyi Teknoloji Mağazası: Vatan
Teknolojiyi En İyi Kullanan Banka: Garanti
Yılın En İyi E-Girişimi: Others
Compec Özel Ödülü: Givin