Maliye Bakanlığı, şubat ayı bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı.  Buna göre, şubatta bütçe gelirleri, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 artarak 40,2 milyar lira, bütçe giderleri ise yüzde 29,8 artarak 42,5 milyar lira olarak gerçekleşti. Böylece Merkezi Yönetim Bütçesi şubat ayında 2,4 milyar lira açık vermiş oldu.

"İç talebin daha da canlanması bütçe performansını olumlu etkileyecektir"
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yazılı açıklamasında geçen aya dair bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi.  Bütçenin şubat ayında 2,4 milyar lira açık, ocak-şubat döneminde ise 1,4 milyar lira fazla verdiğini kaydeden Şimşek, "Şubat ayında bütçenin açık vermesi, dönemsel bazı etkenlerden dolayı harcamaların yüksek gerçekleşmesinden kaynaklanmıştır. Altyapı yatırımlarına aktarılan kaynaklar ile faiz harcamalarının şubat ayına yığılması bunda etkili olmuştur" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan bu yıl finansal piyasalardaki dalgalanma ve iç talepteki nispi yavaşlamaya rağmen bütçe gelir performansının güçlü kalmaya devam ettiğine dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti:
"Yılın ilk iki ayında bütçe gelirleri, yıllık bazda yüzde 11 artarak 80,3 milyar liraya ulaşmıştır. Bütçe gelirlerindeki artış oranı, 2015 yılı bütçe gelirleri için öngördüğümüz yüzde 6,2'lik artışın 2 katına yakındır. Yılın ilk çeyreğindeki ekonomik yavaşlamanın etkisi hissedilmemiştir. Önümüzdeki aylarda iç talebin daha da canlanması bütçe performansını olumlu etkileyecektir. Bu çerçevede, 2015 yılı bütçe açığının öngördüğümüz hedeflerle uyumlu gerçekleşmesini bekliyorum."