İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak kararlar öncesinde 44 doların üzerinde yatay seyrediyor.

Brent petrolün varil fiyatı, dün düşüşünü 4'üncü işlem gününe taşıyarak 44,11 dolara kadar gerilemiş ve yüzde 0,25 azalışla 44,58 dolardan kapanmıştı.

Bugün ise ABD'de dün başlayan FOMC toplantısının bu akşam açıklanacak kararları öncesinde yatay seyreden Brent petrolün varil fiyatı, 44,5-44,9 dolar dar bandında hareket ediyor.

Analistler, petrol piyasasında arz ve talebe yönelik beklentilerin fiyatlar üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, bugün açıklanacak Amerikan Enerji ve Enformasyon İdaresi stok verileri ile FOMC kararlarının izleneceğini vurguluyor.

Teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatı için 44 doların altına inilmesi durumunda 43,3 doların destek olarak takip edileceğini aktaran analistler, yeni bir yükseliş hareketi için ise 45 doların üzerinde kalıcılık sağlanmasının önemine dikkati çekiyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı da dün 3 ayın en düşük seviyesi olan 42,38 dolara kadar gerilemesinin ardından saat 10.30 itibarıyla 42,80 dolar seviyelerinden işlem görüyor.