İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in yıllarca körfezi kötü kullandığı için denizciliğe sırtını dönmek zorunda kaldığını belirterek, "Şimdi körfeze yüzümüzü dönüyoruz. Şu anda körfez suyu yüzülebilecek kriterlere kavuştu" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen Boat Show İzmir – 3. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı, Fuar İzmir'de açıldı.

Açılışta konuşan Kocaoğlu, mermer fuarıyla hizmet vermeye başlayan Fuar İzmir'de ikinci fuarın düzenlendiğine dikkati çekerek, alanın yoğun şekilde kullanılması, desteklenmesi gerektiğini söyledi.

"Temmuz, ağustos gibi tatil ayları dışında her hafta 1-2 fuar yapamazsak bu fuarı verimli kullanamıyoruz, yatırdığımız paranın İzmir ve Türkiye ekonomisine katkısını yeteri kadar sağlayamıyoruz demektir" diyen Kocaoğlu, bunun da kendilerinin, İzmirlilerin ve çevredeki iş aleminin başarısızlığı olacağını ifade etti.

Boat Show'da bu yıl ciddi aşama kaydedildiğini aktaran Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Seneye daha fazla özveriyle, biz de ödevimizi daha iyi yaparak, Boat Show'u daha üst liglere taşımak bilinciyle, sektörle kaynaşarak yolumuza devam edeceğiz. 

Denizcilik konusunda İzmir yıllarca körfezi kötü kullandığı için sırtını dönmek zorunda kaldı, şimdi körfeze yüzümüzü dönüyoruz. Şu anda körfez suyu yüzülebilecek kriterlere kavuştu. Dokuz Eylül Üniversitesi raporuyla tespit edildi. Büyük Körfez projesiyle bu gelişim yeni bir boyut kazanacak. Türkiye'de ilk defa ihaleye çıktığımız karbon kompozit gemilerimiz körfezde salınıyor. Arabalı vapurlarımızla körfezi daha verimli kullanmak için yoğun çaba harcıyoruz. Bu sene yaz aylarında orta ve dış körfezde de gemi seferlerine başlamayı planlıyoruz."

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de Fuar İzmir'le fuarlar kenti olma hedefinde önemli yol alındığını vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kıyı tasarımları başta olmak üzere İzmirliyi denizle buluşturmak için gerçekleştirdiği çalışmalardan memnuniyet duyduklarını dile getiren Öztürk, Boat Show'un şehri denizle buluşturmak için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. 

Konuşmaların ardından stantlar gezildi, fuar alanındaki havuzda model teknelerin gösterisi izlendi.

Tekne ve yatların yanı sıra deniz aksesuarlarının sergilendiği fuarda ayrıca marina donanımları, su sporları ekipmanları, deniz kurtarma ve acil durum malzemeleri, güvenlik ve alarm sistemleri, deniz turizmi, sahil güvenlik, dalış, sörf ve kano kayak okulları da tanıtılıyor. 

Yaklaşık 80 firmanın katıldığı fuar 5 gün açık kalacak.