Uluslararası piyasalarda yükselişe geçen ve ülkemizde de etkisini gösteren döviz kurundaki artış birçok vatandaşın satın alma gücünü zora sokmaya başladı. Kurdaki hareketlilikle birlikte özelikle yurtdışından ithal edilen ürünlerin fiyatları yükselişe geçti. 
Bu yükselişten en çok etkilenen ise gündelik yaşantımızın neredeyse tamamında ihtiyaç duyduğumuz, hayatımızı kolaylaştıran teknolojik ürün ve beyaz eşya grubu oldu. Ürünleri yurtdışından döviz ödemeli olarak alan birçok firma, kurlarda meydana gelen hareketlilik nedeniyle fiyatlarında artışa gitti.
Yaklaşan düğün sezonu ile birlikte birçok kişi tarafından alınması planlanan ekonomik fiyatlı teknoloji ürünleri yerini belirsiz ve yüksek fiyatlı bir döneme bıraktı. Bu dönemde birçok firmanın aksine herhangi bir fiyat artışına gitmeyeceklerini kamuoyu ile paylaşan Türkiye’nin en köklü E-ticaret sitelerinden İstanbul Bilişim, fiyatları sabitlediklerini duyurdu. 

Beyaz eşya ve elektronik ürün grubunda fiyatları sabitledik
Elektronik ürün ve beyaz eşya satışında Türkiye’nin en köklü E-ticaret sitelerinden biri olan İstanbul Bilişim’in Genel Müdürü Levent Menteşe : ‘’ AVM ve Perakende sektöründe dövizli kiralar ve ürün bedelleri ile maliyetlerimiz artsa da bu süreçte ürünlerimizin mevcut fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğiz. Özellikle sitemiz üzerinden satışını yapmakta olduğumuz beyaz eşya ve elektronik ürün gruplarında fiyatlarımızı sabit tutacağız. Bu noktada,  yaklaşan düğün sezonu ve tatil döneminde tüketicilerin ihtiyacı olan ürünleri almasına kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz. ‘’ şeklinde konuştu.