Rusya'nın Soçi' kentinde düzenlenen "10.Uluslararası AtomExpo 2018 Nükleer Enerji Forum ve Fuarı"na Berdan Cıvata'da katılarak yeni gelişmeler ve ortaklıklar hakkında bilgi sahibi oldu. 14-16 Mayıs 2018'de Soçi'de gerçekleşen forum, uluslararası kuruluşların, Rus ve yabancı şirketlerin temsilcilerinin ve katıldığıve önde gelen nükleer sanayi uzmanlarının nükleer endüstrinin gelişiminin geleceği ile ilgili tüm güncel konular hakkında açık ve derinlemesine tartışmalar ve konferanslarla bilgilendirdiği bir etkinlik oldu.

21. yüzyıl enerji karmasında nükleer enerjinin yerini ve rolünü açıkça tartışıp tanımlamak için bir mekan oluşturulan AtomExpo 2018’ de yer alan Berdan Cıvata Marka Pazarlama Müdürü Davut Dolgun ve Proje Mühendisi Önder Dokuzlar 66 ülkeden temsilcinin katıldığı fuarın önemine değinerek, “Kendileri de birer mega yapı olan nükleer santrallerine ait özel bağlantı elemanlarının üretimi ile nükleer santrallere basınçlı kap, kazan, vana, pompa ve benzeri cihazları üretecek olan sanayicilerimizin bağlantı elemanlarını yüzde 100 yerli imkanlarla karşılamayı, onları yurt dışı cıvata üreticilerine muhtaç etmemeyi hedeflemekte olduklarını ifade ettiler.

Berdan Cıvata Nükleer Enerji Zirvelerinde Boy Gösteriyor

Berdan Cıvata 40 yıla yakın bir deneyim ve sektörünün akredite olmuş ilk ve tek test laboratuvarı, entegre üretim tesisleri ile bir çok alanda öncülük yaparak bugün dünya devlerinin çelik bağlantı elemanları ihtiyaçlarına yönelik ilk tercih edilen çalışma ve bağlantı mühendisliği ortaklarından biri olmuştur. Nükleer santrallerin kalite el kitabını da 4 yıl önce bir danışmanlık ve eğitim firması ile çalışarak sistemine entegre eden Berdan Cıvata, Nükleer Enerji santrallerine öncelikle Akkuyu Nükleer Santrali ile başlattığı hizmet yolculuğunda Sinop Nükleer Santralı için de sektöre yardımcı olabilecek yapı ve yeterlilikte bir firma olarak bu konferans ve zirvelerde yer alarak küresel potansiyel ortaklarımıza da etkin bir sunum ve tanıtım etkinliklerinde bulunmaktadır. Bu amaçla 2018 yılında da dünya genelinde hızla büyüyen nükleer sanayinin masaya yatırıldığı 6-7 Mart 2018’de İstanbul Pullman İstanbul Convention Center’da düzenlenen V.Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarında stantı ile yer alan Berdan Cıvata Nükleer araştırmalar ve nükleer enerji teknolojilerin uluslararası firma temsilcileri ile buluşmuştu.