İSTANBUL (AA) - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 3 Nisan 2015 itibarıyla İhtiyaç Kredileri toplamındaki artışın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,5 olduğunu açıkladı.

BDDK yaptığı yazılı açıklamada, "bazı basın yayın organlarında ihtiyaç kredilerinin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 74 artarak 151 milyar TL seviyesine ulaştığı" yönünde haberlerin yer aldığını belirtildi. 

Açıklamada, "Bahsi geçen artış 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe giren 'Bankaların Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi Hakkında Tebliğ' değişikliği ile, 31 Aralık 2014 tarihine kadar 'Tüketici Kredileri-Diğer' başlığı altında Kurumumuza raporlanmakta olan yaklaşık 53 Milyar TL tutarındaki kredinin, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren İhtiyaç Kredileri başlığı altında raporlanmaya başlanmasından kaynaklanmaktadır" denildi.

Benzer durumun Taksitli Ticari Krediler ve Takipteki Tüketici Kredilerinin altında yer alan "Diğer" kalemi için de geçerli olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu çerçevede, 3 Nisan 2015 itibarıyla İhtiyaç Kredileri toplamındaki artış bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,5'tir" bilgisi verildi.