BALIKESİR - HAKAN FİRİK

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Ramazan Bayramı'nın ardından Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olacağını açıklaması üzerine, Balıkesir'in Kuzey Ege'deki ilçeleri Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Gömeç ile Marmara'daki ilçesi Erdek ve adalarındaki turistik tesisler için rezervasyonlar bugünden başladı.

Ramazan Bayramı tatilini yüzde 100 doluluk oranıyla geçiren ve turist akınıyla adeta "bayram" yapan turistik tesislerde yer kalmadığı için tatilcilerin çadır kamplara yöneldiği, sahillere, yeşillik alanlara kendi çadırlarını kurduğu Kuzey Ege'nin gözde tatil merkezlerinde yaz turizm sezonu devam ederken, Kurban Bayramı'na yönelik hazırlıklara da erkenden başlandı.

Balıkesir'in 25 binden fazla yatak kapasitesine ve 115 kilometre sahil bandına sahip Edremit Körfezi'ndeki Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ilçelerine gelecek tatilciler, bu kez yer sorunu yaşamamak için rezervasyonlarını erkenden yaptırırken, Ayvalık'ta ise Ramazan Bayramı'nda yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için "kriz masası" oluşturuldu.

Kurban Bayramı da yüzde 100 dolu olacak
Güre, Akçay, Zeytinli ve Altınoluk'ta 600 yatak kapasiteli 4 turistik tesise sahip Edremit Belediyesine ait Ed-Bel Limited Şirketi Genel Müdürü İbrahim Yakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda bölgede adeta "izdiham" yaşandığını ve tesislerin tamamının yüzde 100 dolduğunu söyledi.

Geçen bayram olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da tatilin 9 güne çıkarılacağına yönelik açıklamaların Edremit Körfezi'ndeki turizmcilerin yüzünü güldürdüğünü dile getiren Yakın, şöyle konuştu:

"Şimdiden Kurban Bayramı için rezervasyonlar gelmeye başladı. Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da Edremit Körfezi genelinde büyük bir kalabalık akını ve izdiham yaşanabilir gibi görünüyor. Şu anda Edremit'te yüzde 85-90 seviyelerinde devam eden doluluk oranı, bayramda yine yüzde 100 olacak. Bugünden gelen rezervasyonlar bunu gösteriyor. Rezervasyonlara göre otellerimizde doluluk oranı yüzde 40'a yaklaştı. Bu oran her geçen gün artıyor. Diğer otellerde de benzer bir hareketlilik yaşanıyor."