İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları'nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı, 2015'te 61,8 milyon yolcuya hizmet vererek dünyanın en büyük 11. havalimanı oldu. 2014 yılında 13. sırada yer alan Atatürk Havalimanı, Jakarta ve Frankfurt havalimanlarını geride bıraktı. Şirket açıklamasına göre, TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, geçen yıl 61,8 milyon yolcuya hizmet vererek dünya sıralamasında 11. oldu. Tüm dünyadan bin 144 havalimanını kapsayan uluslararası havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü Airports Council International (ACI) verilerine göre, 2015'te Atlanta ve Pekin ilk iki sırada yer alarak önceki yıla göre konumlarını korudu. Dubai, yolcu sayısını yüzde 10,7 artırarak üçüncü sıraya yükseldi. 2014 yılında 13. sırada yer alan Atatürk Havalimanı ise yolcu sayısını yüzde 9,2 artırarak Jakarta ve Frankfurt havalimanlarını geride bıraktı. İstanbul Atatürk Havalimanı, Avrupa'da üçüncü sırada yer alıyor.

"Genişleme tamamlandığında yılda 75-80 milyon yolcuya hizmet sunabileceğiz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın, hızlı büyümesini sürdürerek geçen yıl 61,8 milyon yolcuya sorunsuz hizmet verdiğini ve dünyanın en önemli bağlantı merkezlerinden biri olarak konumunu güçlendirdiğini dile getirdi. Ünlü, şunları kaydetti: 
"Havalimanımızdan bugün 129 havayolu toplam 276 iç ve dış hat noktasına uçuyor. Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali genişleme projesinin tamamlanmasıyla yılda 75-80 milyon yolcuya rahatlıkla hizmet sunabileceğiz. Başta Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte yolcularımıza güvenli, hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışmayı sürdüreceğiz." ACI World Direktörü Angela Gittens da "Havacılık sektörünün dinamizmine ve zaman içindeki evrimine tanıklık etmek oldukça etkileyici. Bazı pazarlarda gerek havayolları gerekse de havalimanlarının artan talebi karşılamak üzere büyüdüklerini ve verimlilik artışına yöneldiklerini görüyoruz. Dolayısıyla ABD ve Batı Avrupa gibi doygun pazarlarda dahi yolcu trafiğinde geçmişe kıyasla daha yüksek artışlara tanık oluyoruz. Öte yandan, gelişmekte olan pazarlara hizmet veren Orta Doğu ve Asya'daki bağlantı merkezlerinde çift haneli büyüme devam ediyor" ifadelerini kullandı.