Uluslararası ortaklıklarla yatırım odaklı gayrimenkul projeleri geliştiren Cathay Group, sektördeki 25 yıllık tecrübesini Nivo Ataköy projesiyle taçlandırıyor. Cathay Group, Suriyeli ortağı Liderlik Development ile birlikte hayata geçirdiği Nivo Ataköy projesinin lansmanını İstanbul’da gerçekleştirdi.

Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, “Suriyeli ortaklarımızla birlikte 175 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Nivo Ataköy'ün, bölgenin değerine değer katacağına inanıyoruz. İstanbul’un en lüks semtlerinden biri olan Ataköy’de inşa etmeye başladığımız projemizin sadece Türkiye değil dünya çapında ses getirecek, örnek gösterilecek, ödüller alacak bir proje olması için çalışıyoruz” dedi.

Ataköy bir 'marka' semt

İstanbul’daki gayrimenkul pazarını halen doymamış ve daha çok iş yapılması gereken bir pazar olarak gördüklerini söyleyen Tuğsuz, “Sadece körfez ülkelerinden değil, gelişmiş Avrupa ülkelerinden özellikle İstanbul’a olan gayrimenkul geliştirme ve yatırım konusundaki talepler de bu görüşümüzü destekliyor. İstanbul çok dinamik bir kent. Sadece aldığı göç sebebiyle değil, şehrin içinde de insanlar artık ihtiyaçlarına cevap vermediği için yaşadığı semtten vazgeçip yeni arayışlar içine giriyorlar. Doğup büyüdükleri semtleri geride bırakıp, yeni oluşan ihtiyaçlarına ve arzularına cevap veren başka semtlere ve yeni projelere yöneliyorlar” şeklinde konuştu.

Ataköy'ün bir 'marka semt' ve sektör için modası hiç geçmeyen bir cazibe merkezi olduğunu söyleyen Tuğsuz, ''Zaten arsa fiyatları da bunu bizlere gösteriyor. Diğer yandan Avrupa’yla kıyasladığımız zaman; İstanbul'daki konut fiyatları Avrupa şehirlerine kıyasla çok daha düşük. Beşte bir fiyatına, İstanbul’da çok daha kaliteli, inşa edilmiş konut alabiliyorsunuz. Bunu yabancılar bizden daha iyi biliyorlar. O yüzden 3-4 senedir özellikle yabancıların ilgisi çok fazla güzel İstanbul'umuza. Bu iltifatın hiç kesilmemesini diliyoruz'' dedi.

Nivo Ataköy'ün mimarisi için dünyada ilk 10'a giren uluslararası mimarlık ofislerine konkur açtıklarını 20 danışmandan oluşan seçici kurulun değerlendirmeleri sonrası Portekiz’den bir mimarlık ofisiyle anlaştıklarını belirten Tuğsuz, sonuçta çok güzel bir proje ortaya çıktığını söyledi.


3 bin 500 m² büyüklüğünde park alanı

''Nivo Ataköy’ü geliştirirken Suriye asıllı Dubai'li ortaklarımızla güç birliği yaptık. Hem yatırımcısı için çok karlı hem de bu değerli bölgeye çok yakışan bir proje ortaya çıkardık'' diye konuşan Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz sözlerine şöyle devam etti;

“Yeni projemizin; bulunduğu arsanın kıymeti, ulaşım avantajı ve mimarisiyle rakipsiz bir proje olduğuna inanıyoruz. Nivo Ataköy için lokasyon seçerken tramvay, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarına ve havaalanına yakınlığı öncelikli kriterlerimiz oldu. Çobançeşme’de, Ankara yolu üzerinde herkesin çok iyi bildiği eski açık oto pazarının bulunduğu alanı yeni projemiz için seçtik. Proje arsası Bakırköy Belediyesi’ne bağlı kentsel dönüşüm bölgesinde kalan son arsalardan biri olarak öne çıkıyor. Yaklaşık 13 dönümlük arsa üzerinde kuracağımız projenin toplam inşaat alanı 7 bin 150 metre kare. Ve hemen yanı başında, projenin mimarisiyle bütünlük içinde, kamunun kullanımına açık yaklaşık 3 bin 500 m² büyüklüğünde park alanı oluşturulacak”

Körfez dışında Avrupa ve Rusya’dan talep var

Özellikle yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gördüklerini belirten Yılmaz, “Körfez bölgesi dışında Avrupa’dan ve Rusya’dan İstanbul’a gelip projemizle ilgilenen yatırımcılar var. Bugüne kadar yaptığımız görüşmeler planladığımızdan yüksek bir yabancı satış oranı gerçekleşeceğini gösteriyor. Titizlikle hazırladığımız örnek dairemiz tamamlandı ve müşterilerimizin ziyaretine açıldı. Lansman döneminde kısa bir süre ve kısıtlı sayıda ünite için 8 bin TL ‘den başlayan m2 fiyatları ve olabildiğince esnek ödeme seçenekleri sunacağız. Sınırlı sayıda ünite için sunacağımız bu çok özel fiyat ve ödeme seçenekleri Nivo Ataköy satış ofisimizde müşterilerimize yapacağımız en hoş ikram olacak” dedi.

Teslim tarihine kadar yüzde 60 prim

Cathay Group 25 yıllık bir şirket olduğuna vurgu yapan Yılmaz, “Bu projede Körfez bölgesinden yabancı bir ortağımız var. Dolayısıyla her iki şirketin hazır müşteri portföyü üzerinden gelişen talep, lansman öncesi dönemde projenin yüzde 20’lik kısmının şimdiden satılmasını sağladı. Projemizde halen zemin ıslah ve iksa imalatı ile hafriyat çalışmaları devam ediyor. Ocak ayından itibaren betonarme imalatına başlamayı hedefliyoruz. Nivo Ataköy’ü 2019'da tamamlayıp sahiplerine teslim edeceğiz. Projemizin, teslim tarihine kadar yüzde 60’ın üzerinde prim yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Körfez dışında Avrupa ve Rusya’dan talep var

Yılmaz, şunları ekledi: “Körfez bölgesi dışında Avrupa’dan ve Rusya’dan İstanbul’a gelip projemizle ilgilenen yatırımcılar var. Bugüne kadar yaptığımız görüşmeler planladığımızdan yüksek bir yabancı satış oranı gerçekleşeceğini gösteriyor. Yılsonuna kadar olabildiğince esnek ödeme seçenekleri sunacağız. Kısıtlı sayıda ünite için çok özel fiyat ve ödeme seçenekleri Nivo Ataköy satış ofisimizde müşterilerimize yapacağımız en hoş ikram olacak”

''Türkiye'ye inanıyoruz''

Nivo Ataköy projesinin ortaklarından Liderlik Development'ın Yönetim Kurulu Başkanı Imad Shanan, ''Türkiye'ye İstanbul'un gözde semtlerinden birinde yükselecek olan ve büyük bir başarı hikâyesi olacağına inandığımız bu projenin lansmanını Cathay Group'la birlikte yapıyor olmaktan çok memnunuz. Deneyimimiz, etik değerlere bağlılığımız, güvenlik konusunda hassasiyetimiz, yenilikçi yaklaşımımız, şeffaflığımız ve dürüstlüğümüz ile üstün kalite ve en uygun maliyetle tüm paydaşlarımız için katma değer yaratmaya, karlılık sağlamaya geldik. Türkiye`ye güveniyoruz, yatırıma devam edeceğiz'' dedi.

Türkiye'deki genç nüfusun, gayrimenkul pazarının büyümesinin arkasındaki en önemli unsur olduğunu belirten ve bu gençliğin her zaman demokrasinin teminatı olacağını vurgulayan Liderlik Development Genel Müdürü Mounis Akkad sözlerine şöyle devam etti; “Liderlik Development olarak Türkiye’ye yatırımlarımız sürecek. Suriye insanı çalışkan, ticareti bilen ve iş yapmayı seven bir yapıya sahiptir. Savaş ve mülteci sorunlarının diğer tarafında Türkiye’ye yatırım yapan, işlerini Avrupa yerine Türkiye’de devam ettirerek, istihdam sağlayan ve Türkiye’nin geleceğine güvenen farklı bir Suriye resmi de var. Cathay Group’la işbirliğimiz hem bu inancın sembolü oldu hem de bu farklı fotoğrafın kamuoyu tarafından görülmesi için de bir fırsat oldu”.

17 katlı iki bloktan oluşuyor

Nivo Ataköy, Ataköy bölgesinde 12 bin 689 m² arsa üzerinde, 17 katlı iki bloktan oluşuyor.

Bloklar alt katlarında 3 kat ticari alan, üst katlarda ise 16 kat home/ofis rezidans katları bulunuyor. 50 ile 80 metrekare arası değişen 1+1 ve 2+1 konut seçenekleri sunuluyor. Konut ünitelerinin fiyatları 405 bin TL'den başlıyor, maksimum fiyat ise 2 milyon 172 bin TL. Ticari ünitelerin fiyatı ise 547 bin ile 9 milyon 700bin TL arasında değişiyor.

314 ünite konut ve 73 adet mağaza

Proje, 314 ünite konut ve 73 adet giriş seviyesinde mağazadan oluşan karma bir proje. Proje, yanı başında yer alacak kamunun kullanımına açık yaklaşık 3 bin 500 m² büyüklüğünde kent parkıyla bir bütünlük oluşturacak şekilde tasarlandı.

Yürüyüş parkuru, amfi tiyatro, yeşil alanlar, açık alan fitness, dinlenme ve çocuk oyun alanını içeren peyzaj düzenlemesi yapılıyor. Park düzenlemesiyle hem projeye hem de çevresine değer katan yeşil alan oluşturuluyor. Proje dâhilinde yaklaşık 800 m² kapalı sosyal alan planlandı. Burada; fitness, ortak havuz, bay/bayan ayrı kullanımlı hamam, spa ve soyunma odaları düşünüldü. E-5 cephesinde proje yerleşimiyle mini plaza ve sosyalleşme alanları yaratıldı.

Gold LEED Sertifikası adayı

Nivo Ataköy, Gold LEED Sertifikasına aday olacak. Yerel ve adapte olmuş bitkilerle bio çeşitlilik sağlayan peyzaj tasarımıyla arazideki yeşil alan miktarının  artırılması planlanıyor. Bina arazisinde ve çatılarda açık renkli kaplama tipleri tercih edilerek, ısı adası etkisinin azaltılması hedefleniyor. Bina çatılarından yağmur suyu farklı yüzey yönlendirmeleri ile toplanarak yağmur suyundan kaynaklı şebekeye gelecek yükün azaltılması planlanıyor. Ayrıca binanın inşaatı sırasında çıkan atıkların büyük bir kısmı geri dönüşüme ve/veya geri kullanıma gönderilerek atık sahasına giden miktarlar büyük ölçüde azaltılması hedefleniyor. Bu kapsamda inşaat sürecinde çıkan tüm evsel atıklar ve geri dönüştürülebilir atıklar düzenli olarak takip edilecek.

Cathay Group Hakkında:

Cathay Group 25 yıldır yerli ve yabancı yatırımcılarla yaptığı işbirlikleriyle, gelişmekte olan değerli araziler üzerinde nitelikli konut, ofis, alışveriş, iş merkezi, sosyal ve kültürel projeleri hayata geçiriyor. Özenle tasarladığı yaşam alanlarıyla hayat kalitesini artırmayı kurumsal bir strateji olarak belirleyen Cathay Group, arsa sahibinden son kullanıcıya kadar, kârlı yatırımı garantiliyor. Cathay Group hayata geçirdiği tüm projelerde nitelikli yaşam alanları ve gelişmiş sosyal olanaklar sunmayı hedefliyor. Çevreye, kente ve insana duyarlı gayrimenkul projeleri hayata geçiren Cathay Group, projelerinin farklı, kimliği olan, yüksek imaja sahip ve yaşayan projeler olmasına özen gösteriyor. Geliştirdiği projelerle kaliteli, güvenli yaşam alanlarını ve kazançlı yatırımı bir arada sunan Cathay Group, doğru lokasyonlarda hayata geçirdiği doğru projelerle arsa sahibinden son kullanıcıya kadar herkes için kârlı bir yatırım vaat ediyor. Cathay Group imzalı projeler ‘yaşıyor’ ve bulunduğu semtle ‘kaynaşıyor’. Hayatın her anına nüfuz etmiş rafine estetiğin ve mükemmelliğin ayrıcalık değil hak olduğuna inanan Cathay Group, kusursuzluk için her detayın üzerinde o alanın en iyisi olan uzmanlarla çalışıyor.