Bugün gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimine ilişkin anketlerde Hillary Clinton'ın öne geçmesi risk iştahının artmasına ve buna bağlı olarak altının ons fiyatının dün yüzde 1,75 gerilemesine neden olurken, dolar/TL'deki yükseliş yurt içinde altın fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

Dolar/TL dün 3,1800 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarken, altının gram fiyatı günü 130,5 liradan tamamlamıştı. Bugüne yükselişle başlayan gram altın, saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,6 artışla 131,1 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 215 lira, Cumhuriyet altını ise 878 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise dünkü yüzde 1,75'lik düşüşün ardından gelen tepki alımlarıyla sınırlı da olsa toparladı ve şu dakikalarda yüzde 0,2 artışla 1.284 dolar seviyelerinde dengelendi.

AA Finans Analisti İslam Memiş, iki haftadır piyasalarda ABD başkanlık seçimine ilişkin belirsizlik yüzünden ciddi dalgalanmalar yaşandığını belirterek, "Dün FBI'nın Clinton’ın e-postalarında herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı açıklamasıyla anketlerde Clinton yeniden öne geçti. Bu da piyasalarda risk iştahının artmasını sağladı" dedi.

ABD başkanlık seçiminde, kazananın Clinton olacağını öngörüsünü koruduğunu kaydeden Memiş, aralık ayında da Fed'in faizleri yükseltebileceğini, bu nedenlerle de altının ons fiyatının baskı altında kalabileceğini dile getiriyor.

Memiş altının gram fiyatının 130,00 - 132,50 lira bandının takip edildiğini, teknik açıdan iyimserliğin artması durumunda 128 ve 125 lira seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.