Altının gram fiyatı Kapalı Çarşı ve diğer platformlarda işlem yapacak kişiler tarafından merak konusu oldu. Haftanın kapanmasına kısa bir süre kala en çok araştırılan altın türü ise çeyrek altın oldu. Peki, Bigpara’dan alınan güncel verilere göre bugün altın fiyatları kaç TL?

ALTIN FİYATLARI BUGÜN

ÇEYREK ALTIN

Fiyatı en çok merak edilen altın türü çeyrek altın oldu. Piyasalarda 346 lira civarında satılan çeyrek altının alış fiyatı ise 338 lira seviyelerinde.

GRAM ALTIN

Altının gram fiyatı, bugüne yükseliş trendiyle başladı. Altının gram fiyatı şu an itibariyle 213 lira seviyelerinde işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI

Yatırım yapanların sıklıkla tercih ettiği altın türü ise hiç kuşkusuz Cumhuriyet altını. Piyasaların gözdesi Cumhuriyet altını 1,402 liradan alınırken 1,424 liradan satılıyor.

ALTIN FİYATLARINDA BU HAFTA NELER OLDU?

Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kazançlarının etkisiyle 218 lirayı test eden gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,3 primle 214,6 liradan tamamladı.
Asya piyasalarında negatif bir seyir izleyen ons altın ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,16 azalışla 1.236 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına yönelik haber akışının hem dolar varlıkların hem de emtia fiyatlarının üzerinde etkili olacağını belirterek, altının ons fiyatında 1.227-1.237 dolar bandının yukarı yönlü kırılması durumunda 1.257 doların gündeme geleceğini söyledi.

Ons altın ile dolar kurunun değer kazanmasının gram altının yükselmesine neden olduğunu ifade eden Memiş, "Altının gram fiyatında 222 lirayı direnç, geri çekilmelerde ise 212 lirayı destek olarak takip edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.