Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, 2011 yılının mayıs ayında 76 lira olan altının gramının son 5 yılda yüzde 60 değer kazandığını söyledi.

Çavuşculu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda altının gram fiyatının 122 lirayı aştığını, çeyrek altının ise 200 lira olduğunu belirterek, altın fiyatlarında kısa vadede büyük bir artış beklemediklerini ifade etti.

Altının tasarruf için her zaman "güvenli liman" olma özelliği taşıdığını dile getiren Çavuşculu, "2011 yılının mayıs ayında 76 lira olan altının gramı şimdi 122 lirayı aştı. Altın son 5 yılda yüzde 60 değer kazandı" dedi.

"Yeni sezona on binlerce modelle girdik"

Çavuşculu, okulların kapanmasıyla artan düğün, sünnet ve nişan törenlerinin altın piyasasını hareketlendireceğine işaret ederek, bu konuda gerekli hazırlıkları yaptıklarını kaydetti.

Yeni sezona on binlerce modelle girdiklerini vurgulayan Çavuşculu, "Bizim için her gün yeni bir başlangıç. Moda öyle hızlı ilerliyor ki tasarımlarımızı sürekli yenilemek, çeşitlendirmek zorundayız. Sadece bir gün içinde gelecek taleplere göre özel tasarımlı takılar hazırlayabiliyoruz." diye konuştu.