Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) mayıs ayı Almanya Ifo İş Anketi sonuçlarına ilişkin bir rapor yayımladı. Sanayi ve ticarete ilişkin mayıs ayı İş Dünyası Güven Endeksi aylık bazda 108,6 puandan 108,5 puana inmesine karşın, 108,3 puan olan beklentinin üzerinde gerçekleşti.
Mayıs ayı Ifo cari durum endeksi 114,3 puana yükselirken, Ifo Beklentiler Endeksi ise 103 puana gerildi. 

Almanya’da şirketlerin mevcut iş duruma ilişkin bir kez daha memnun olduğu belirtilen raporda, firmaların gelecekteki iş gelişmelerine ilişkin daha iyimser olduğu kaydedildi. 

İmalat iş ortamı göstergesinin altı aylık üst üste artışın ardından bir miktar azaldığı aktarılan raporda, "Bu özellikle ihracat açısından biraz daha az iyimser beklentiler sebebiyle gerçekleşti. Mevcut iş durumuna ilişkin değerlendirmeleri bunun aksine 2014 yılının mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı" ifadeleri kullanıldı.

Toptan ve perakende satış iş iklimine ilişkin de değerlendirmelerin yer aldığı raporda şunlar kaydedildi:

"Toptan ticaret alanında iş ortamı göstergesi biraz kötüleşti. Toptancılar mevcut iş durumunu ve iş beklentilerini biraz daha az olumlu değerlendirildi. Perakende alanında iş ortamı göstergesi 2014 yılının haziran ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Mevcut iş durumu değerlendirmeleri önemli ölçüde iyileşti. Gelecek aylara ilişkin görünümde canlandı."

Raporda ayrıca, inşaat ortamı ikliminin de gelişmeye devam ettiği belirtilirken, müteahhitlerin mevcut iş durumundan biraz daha memnun oldukları ifade edildi.

Öte yandan, Ifo verisinin ardından avro/dolar paritesi 1,1172'ye yükseldi.