Dünyanın en iyi katılım bankası olma hedefini sürdüren Albaraka Türk, 2014 yılında başlattığı inovasyon yolculuğunu, girişimcilikle harmanlanan kurum kültürü ve fintech yatırımları ile sürdürüyor. Yakın zamanda Almanya’da faaliyetlerine başlayan faizsiz dijital banka insha’nın ardından yıkıcı inovasyonlara odaklanan kurum ana işini destekleyen başarılı bir ekosistem kurma vizyonunu sürdürüyor.

Albaraka Türk, bu vizyon ile Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli kolay ve hızlı ödeme platformu ALNEO’yu geliştirdi. Albaraka Türk üye işyerleri, geleneksel POS cihazı kullanmadan tüm kredi kartlarından, zaman / mekan bağımsız, QR kod ve SMS gibi kanallardan doğrudan ödeme alabilecek. Alneo üyesi müşterilerde “Alneo Cüzdan” ile istediği kredi kartını kullanarak alışverişlerini rahatlıkla yapabilecekler.

“KOBİ’lerin dijitalleşmesine çok önemli katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.”

İnovasyon yolculuklarında 10’dan fazla fintech kurmayı planladıklarını belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, dijital yatırımları büyümenin en stratejik noktalarından biri olarak gördüklerini ifade etti. Utku, “Hem bireysel hem de kurumsal müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak dijital platformlarımızı çeşitlendirmeye devam ediyoruz. ALNEO ile birlikte Türkiye’de POS deneyimini değiştirmek istiyoruz. Bugün hayata geçirdiğimiz ALNEO ile birlikte KOBİ’lerimizin dijitalleşme sürecine önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu platform sayesinde yaklaşık 1.5 milyon civarında insanın hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli kolay ve hızlı ödeme platformumuz ALNEO ile üye işyerlerimiz artık herhangi bir fiziksel POS cihazına ihtiyaç duymayacak. Akıllı telefonları ile zaman ve mekandan bağımsız olarak, tüm bankaların kredi kartlarından ödeme alabilecekler. İşletmelerimizi; kurulum, cihaz maliyeti ve teknik servis gibi birçok sorundan da kurtaracak. Bu platform, aynı zamanda rekabetçi komisyon oranları ve tüm kredi kartlarına taksit imkanı ile KOBİlerimizi büyüyüp gelişmesine de hizmet edecek” dedi.

Utku ayrıca, ALNEO uygulamasının müşterilere de birçok kolaylık sağlayacağını söyleyerek; “ALNEO ile müşterilerimiz için kolay yönetilebilir bir cüzdan sunmayı hedefledik. ALNEO Cüzdan uygulaması ile müşterilerimiz tüm kredi kartlarını bu dijital cüzdana tanımlayarak, alışverişlerinde istediği bankanın kredi kartını gönül rahatlığıyla kullanabilecek. Ödemelerini tek çekim veya taksitle kolayca yapabilecekler” dedi.

“2 senede 150 bin üye işyeri ve 150 bin cüzdan hedefliyoruz.”

Bu projede BDDK lisanslı elektronik para şirketi Türk Elektronik Para ile teknik konularda iş birliğine gittiklerine işaret eden Melikşah Utku, “Türk Param, ALNEO’daki tüm ödeme süreçlerini yönetecek ve destek sağlayacak. ALNEO aynı zamanda yapay zeka sayesinde pek çok veriyi de işleyecek. Böylece üye işyerlerimiz için anlamlı ve proaktif iç görüler oluşturabileceğiz. Albaraka Türk olarak ALNEO’nun özellikle KOBİ’lerimizin dijitalleşme sürecinde önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyoruz. Banka olarak 2020 sonuna kadar 150 bin üye işyeri ve 150 bin cüzdan hedefimiz doğrultusunda ALNEO platformunu geliştirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.