DENİZLİ (AA) -  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun bir şekilde, sürdürülebilir tarımsal büyümesini devam ettiren, tarımsal gayrisafi yurtiçi hasılası 150 milyar dolara ulaşmış, tarımsal ihracatı 40 milyar doları aşmış bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. İnanıyorum ki güçlü ekonomisi, tarım ve hayvancılığı, sanayi ve kültürüyle 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacaktır " dedi.

Bakan Ramazanoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğünün bir otelde düzenlediği IPARD-I Yatırımları Sözleşme Teslimi ve IPARD-II tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, IPARD destekleri ile son iki yılda Denizli'de 297 projeye destek verildiğini söyledi.

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de öncü ülke olma yolunda önemli adımlar attığını ifade eden Bakan Ramazanoğlu, Türkiye'nin güçlü ekonomisiyle bölgede ve dünyada rol modeli haline geldiğini, bu rolünü sürekli hale getirmek için üretimde kalitenin artırılmasının son derece önemli olduğunu kaydetti. 

Ramazanoğlu, tarım ve hayvancılıkta, sanayi ve ticarette yenilikçi, değişime ayak uyduran aktif ve güçlü vizyonuyla Denizli'nin birçok sektöre ilham kaynağı olmaya aday olduğunu vurguladı.

- "Dünya markaları yaratmaya devam etmeliyiz"

Yeni pazarlar oluşturmak, marka değerler yaratmak ve kaliteyi artırmak için fuarlar organize edilmesinin önemli olduğunu belirten Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

"Fuarlar sayesinde üretici ve sanayici ürününü dünyanın dört bir tarafına pazarlama imkanı bulur. Yine fuarlar sayesinde şehrimizin tanıtımına, üretim ve pazarlamasına ciddi katkılar sağlarken turizm sektörüne de hareketlilik kazandırmış oluyoruz. Sektörde üretmek kadar pazarlama da son derece önemlidir. Firmalarımızın markalar yaratması, değer oluşturması, ürünün dünya pazarına sunulmasında hayati önem taşımaktadır. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmayı hedefliyorsak, dünya markaları yaratmaya devam etmeliyiz. Bu hedeflere ulaşmamız üreticilerimiz, sanayici ve iş adamlarımız, iş kadınlarımızla mümkün olacaktır. Bu daha fazla üretim, daha fazla pazar ve istihdam demektir."

Bakan Ramazanoğlu, hükümetin 14 yılda birçok sektörde olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de çok ciddi çalışmalara imza attığını kaydetti. Türkiye'nin 2002 yılında dünyada tarımsal ekonomik büyüklükte 11. Avrupa'da ise 4. sırada bulunduğunu, yapılan çalışmalar neticesinde bugün Avrupa'nın birinci, dünyanın ise 7. büyük tarımsal gücü haline geldiğini anlatan Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Diğer sektörlerde olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun bir şekilde, sürdürülebilir tarımsal büyümesini devam ettiren, tarımsal gayrisafi yurtiçi hasılası 150 milyar dolara ulaşmış, tarımsal ihracatı 40 milyar doları aşmış bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. İnanıyorum ki güçlü ekonomisi, tarım ve hayvancılığı, sanayi ve kültürüyle 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacaktır. Toplumları kardeş kılan değerlerin daha çok öne çıktığı, ortak ekonomik kalkınmanın, sanayi hamlelerinin başarıyla hayata geçirildiği yeni yüzyılın mimarları bizler oluruz."

Bakan Ramazanoğlu, konuşmasının ardından 12 üreticiye, IPARD-I yatırımları sözleşmelerini verdi.