HATAY (AA) - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hayırseverlerin desteğiyle kurdukları çadıra yerleşen 12 kişilik Hasan ailesi, ülkelerinde güzel günler görecekleri umuduyla yaşıyor.
Esed rejimine bağlı birliklerin Hama'ya yönelik bombalı saldırısında oğlu ve damadını kaybeden 60 yaşındaki Muhtar Hasan, 1,5 yıl önce ailesiyle geldiği Reyhanlı'da hayırseverlerin yardımı sayesinde kurdukları çadıra sığındı.

Hasan, AA muhabirine, ülkelerinde yaşanacak ortam kalmadığı için Türkiye'ye geldiklerini anlattı.

Hayırseverlerin desteğiyle çadır yaptıklarını belirten Hasan, "Tek çadırda 12 kişi yaşıyoruz. Hayat çok zor fakat sabırla güzel günlerin gelmesini bekliyoruz. Suriye'deki savaşta hem oğlumu hem de damadımı kaybettim. Bir oğlum böbreğinden rahatsız, kızım ise sara hastası. Paramız olmadığı için ilaç alamıyorum" şeklinde konuştu.

Merhum yakınları için dua ettiklerini ifade eden Hasan, "Onlar için dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. İnşallah bir gün ülkemize döner ve mezarlarında dua ederiz" dedi.

İç savaşta eşini kaybeden Esma Hasan da (20) tarif edilemez acı yaşadığını söyledi.

Yeni yuva kurma sevinçlerinin, yerini hüzne bıraktığını vurgulayan Hasan, "Eşimden geriye hiçbir hatıra yok. Çeyizim, eşyam ve eşimle çekildiğimiz fotoğraflar Suriye'de kaldı. Bir gün gidip o hatıralarımı bulmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Hasan ailesi, hastalarının tedavisi ve ihtiyaçları için hayırseverlerden yardım istedi.