Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 için satın alma anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

1 YIL İÇİNDE TESLİM

Baykar, anlaşma kapsamında 6 adet Bayraktar TB2 İHA üretecek ve 1 yıl içinde araçlar teslim edecek. Araçlarla birlikte 3 yer kontrol istasyonu sistem ve ekipmanları da Ukrayna'nın kullanımına sunulacak.Bayraktar TB2'nin, Ukrayna yolculuğu 3 yıllık bir süreye yayılıyor. Bu süre içinde Ukraynalı heyetle,r Bayraktar TB2 ile yapılan testlere katıldı. İHA'nın uçuş ve yer testlerindeki performansı, muharebe sahasındaki başarısı, Ukrayna'nın kararının şekillenmesinde belirleyici oldu.Ukrayna gibi havacılıkta kritik teknolojilere sahip bir ülkenin, İHA ihtiyacı için Bayraktar TB2'yi seçmiş olması bundan sonraki ihracat çalışmalarında, önemli bir referans oluşturacak.

Bayraktar TB2'yi daha önce de Katar tercih etmişti. Katar'da geçen yıl düzenlenen Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda, (DIMDEX 2018) ihracat haberi duyurulmuştu.