ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump, New York'ta zafer konuşmasını yapmak için seçmenlerinin karşısına geçti. 

Trump, kendisini sevinç çığlıklarıyla karşılayan kalabalığa, seçim sürecinde kendisine destek veren ekibine ve ailesine teşekkür ederek konuşmasına başladı. 

Demokrat Partinin başkan adayı Hillary Clinton'ın kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini söyleyen Trump, "Hillary zaferimizi tebrik etti." dedi. 

ABD'nin yeni başkanı Trump

Clinton cephesinden ilk açıklama

Rakibi Clinton'ın çok çalıştığını belirten Trump, "Bu ülkeye yaptığı hizmetler dolayısıyla kendisine minnet borcumuz var." ifadesini kullandı. 

"Bütün Amerikalıların başkanı olacağım"
Konuşmasında birlik mesajı veren Trump, "ABD için bölünmüşlüğün yaralarını sarma ve bir araya gelme zamanı. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar olarak tekrar bir araya gelmemiz gerek. Bütün Amerikalıların başkanı olacağıma söz veriyorum. Rehberliğiniz ve yardımınızla ülkemizi tekrar bir araya getirmek için size elimi uzatıyorum." diye konuştu. 

Trump, bir kampanyadan ziyade farklı ırk ve dinden gelen, ülkesini seven, çalışkan milyonlarca kişinin oluşturduğu bir hareket yürüttüklerini dile getirerek, "Ülkemizi ve hayallerimizi yeniden inşa edeceğiz." yorumunu yaptı. 

Ekonomi ve büyümeyle ilgili mesajlar da veren Trump, "Dünyadaki en güçlü ekonomiye sahip olacağız. Aynı zamanda diğer tüm uluslarla iyi geçineceğiz." dedi. 

ABD halkını hayal kırıklığına uğratmayacağı sözünü veren Trump, seçim sürecinin bittiğini ancak işlerinin daha yeni başladığını ifade etti. 

Trump, "ABD bundan sonra en iyisinden azını asla kabul etmeyecek." diye konuştu.

Trump, konuşmasının ardından salondakilerin tebriklerini kabul etti ve seçmenleriyle fotoğraf çektirdi.

Clinton ve Trump taraftarları Beyaz Saray önünde toplandı
ABD'nin yeni başkanının belli olduğu seçim gecesinde iki aday Donald Trump ve Hillary Clinton taraftarları başkanlık konutu Beyaz Saray'ın önünde toplandı.

Donald Trump'ın ocak ayında şu andaki başkan Barack Obama'dan devralarak yerleşeceği başkanlık konutu Beyaz Saray'ın önüne seçim gecesinin başında önce Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ın taraftlarları geldi. Seçimi kazanacaklarını tahmin eden Clinton taraftarları Beyaz Saray önünde sonuçları beklemeye başladı. 

İlerleyen saatlerde ise Clinton'ın kaybedeceğinin anlaşılmasıyla Beyaz Saray'ın önüne az sayıdaki Trump taraftarları da geldi. Başkanlık konutu önünde toplananların sayısı bir ara binlerce kişiye ulaştı. 

Bu sırada Trump taraftarları ile Clinton destekçileri arasında küçük tartışmalar çıktı. Kalabalık içindeki bazı gruplar sözlü olarak atıştı. Daha sonra Clinton destekçileri alandan ayrılmaya başladı.