TİFLİS (AA) - Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska, Gürcistan'ın başkenti Tiflis ziyareti çerçevesinde Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile görüştü. 

Margvelaşvili, Kiska'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. 

Kiska ve Margvelaşvili, baş başa görüşmelerinin ardından heyetlerarası toplantıya başkanlık etti.

Toplantıda Rusya'nın Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya'daki yasa dışı faaliyetleri, ayrılıkçı hükümetler tarafından işlenen insan hakları ihlalleri, Gürcistan'ın NATO ve Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyon süreci ve iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı. 

Margvelaşvili, görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Slovakya Cumhurbaşkanı Kiska'yı Tiflis'te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Kiska'nın ziyaretinin Gürcistan ile Slovakya arasındaki ilişkilere ivme kazandıracağına işaret eden Margvelaşvili, ülkesinin NATO ve AB'ye entegrasyonu sürecinde verdiği somut destek için Slovakya'ya teşekkür etti. 

Kiska da Gürcistan'a destek vermek için Tiflis'e geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"NATO ve AB ile entegrasyon sürecinde size ve halkınıza destek vermek için geldim. Adım adım yürümeniz gereken bir yol bu. NATO ile Gürcistan arasında ortak askeri tatbikatlar düzenlendi ve ilişkilerde güzel ilerlemeler oldu".

Kiska, bugün ilerleyen saatlerde Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile Slovakya-Gürcistan İş Forumu'nun açılışını yapacak ve Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili'yi kabul edecek.