ST. PETERSBURG (AA) - Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, "Ülkemizin bütçe yapısı üç yıl içerisinde yeni ekonomik koşullara adapte olacak." dedi.

Siluanov, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında yaptığı konuşmada, ülke ekonomisinin ve iş dünyasının yeni ekonomik koşullara adapte olduğunu, bütçenin ise en geç üç yıl içerisinde adapte olacağını söyledi.

Rusya'nın diğer ülkelerden daha az büyümesini, yaşadıkları en önemli zorluklara örnek gösteren Siluanov, "En stratejik hedeflerimizden birisi, ekonomimizi daha yüksek büyüme oranlarına geçirmek." ifadelerini kullandı.

Siluanov, daha yüksek büyüme oranlarını yakalayabilmek için de ekonomik yapılarını değiştirmeleri gerektiğine işaret ederek, "Bu değişikliklerle ekonomimizi dış etkenlerden bağımsız hale getirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Rusya Maliye Bakanlığının üç yıllık tahminlerine göre, Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yaptırımları devam ettirmesi ve petrol fiyatlarının varil başına 40 dolar düzeyinde seyretmesi bekleniyor.

Ülkede bu yıl bütçe açığının milli gelire oranının ise yüzde 3,3 olacağı öngörülüyor.